Magazin

Calendar ortodox 29 septembrie 2021. Rugăciunea către Sfântul vindecător al bolnavilor

Calendar ortodox 29 septembrie 2021. Este zi de mare sărbătoare pentru credincioșii ortodocși care îl cinstesc pe Sfântul Chiriac Sihastrul, cunoscut drept un puternic vindecător al bolnavilor și mângâietor al celor întristați. Citește astăzi rugăciunea închinată acestui mare Sfânt ca să te ajute în rezolvarea tuturor problemelor. Sfântul Chiriac Sihastrul îi tămăduiește pe cei bolnavi și îi luminează pe cei care nu-și găsesc drumul în viață.

Sfântul zilei în calendarul ortodox al zilei de miercuri, 29 septembrie 2021

Sfântul Chiriac Sihastrul s-a născut la anul 448, în vremea împăratului Teodosie cel Mic, în Corint. A fost nepot al Episcopului Petru al Corintului, și de aceea, încă de mic a fost hirotesit citet al bisericii catedralei.

După ce a împlinit 18 ani, Sfântul Chiriac Sihastrul a plecat la Ierusalim. Acolo l-a cunoscut pe Sfântul Eftimie, iar acesta i-a prorocit că va ajunge un mare duhovnic.

Pentru cei care au probleme sufletești sau trupești este bine să se roage astăzi Sfântului Chiriac Sihastrul pentru că el era cunoscut pentru nevoințele sale cât și pentru darul facerii de minuni.

În cărțile bisericești, acest mare Sfânt sărbătorit la data de 29 septembrie, este descris ca fiind “puternic vindecător al bolnavilor și blând mângâietor al celor întristați.

De asemenea, Sfântul Chiriac a fost și un mare luminător al Bisericii, Stâlp al Ortodoxiei. El a luptat mai ales împotriva ereziilor lui Origen. Sfântul Chiriac Sihastrul a trecut în neființă în anul 557.

Citește Troparul Sfântului Cuvios Chiriac Sihastrul

Dacă ești binecredincios, după rugăciunile începătoare și rugăciunea zilei de miercuri, citește Troparul Sfântului Cuvios Chiriac Sihastrul. Îți va fi de ajutor în orice problemă ai, fie ea sufletească sau trupească.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Chiriac. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Alți Sfinți cinstiți de Biserica Ortodoxă la data de 29 septembrie. Tot astăzi se face pomenirea Sfinților 150 de Mucenici din Palestina, a Sfintei Mucenițe Petronia, a Sfintei Mucenițe Gudelia și a Sfântului Mucenic Casdon și Casdoas.

Comments are closed.