Magazin

Calendar ortodox 7 martie 2022. Zi importantă pentru creștini luni

Luni, 7 martie, este o zi de mare sărbătoare pentru creștini, începe Postul Învierii Domnului. Este considerat cel mai greu post, lunng, dar plin de rugăciune și smerenie în rândul credincioșilor.

În data de 7 martie creştinii sunt în Postul Paştelui, de aceea în această zi nu ar trebui să mâncăm de “dulce”. Este mare păcat să nu postim, mai ales că 7 martie va fi într-o zi de miercuri. Aşadar, ar trebui să ne abţinem de la carne, ouă, produsele lactate.

Când începe postul Paștelui 2022. Tradiții importante pentru cel mai aspru post din an

Sărbători religioase ortodoxe: Sf. Sfinţiţi Mc. Efrem, episcopul Tomisului, Vasilevs, Evghenie, Agatodor, Capiton, Elpidie şi Eterie, episcopii din Cherson

Sărbători religioase greco-catolice: Sf. ep. m. Efrem, Vasile, Eugen, Agatodor, Capiton, Eterin şi Elpidiu din Cherson

Sărbători religioase romano-catolice: Ss. Perpetua şi Felicitas.

Sfântul Sfinţit Mucenic Efrem, pomenit în calendarul creştin ortodox la 7 martie, împreună cu ceilalţi Sfinţi Mucenici din Cherson (Crimeea) a fost cel de-al doilea episcop cunoscut al Eparhiei Tomisului.

În jurul anului 300, patriarhul Ierusalimului, Efrem, a trimis mai mulţi episcopi în diferite ţări ca să vestească Sfânta Evanghelie, propovăduind pe Hristos.

Dintre aceştia, Sfinţii Efrem şi Vasilevs au mers în în cetatea Cherson, unde s-au ostenit amândoi, propovăduind pe Hristos, la acel popor fără Dumnezeu.

După aceea Sfântul Efrem a mers la sciţii care locuiau pe lângă Dunăre şi acolo, aducând vestea ce bună pe mulţi i-a întors la Hristos. Iar după destule dureri şi osteneli ce a suferit, i s-a tăiat capul cu sabia, în ziua de şapte martie.

Calendar ortodox pentru săptămâna 7 – 13 martie 2022

7L Inceputul Postului Sfintelor Pasti; Zi aliturgica. Canonul Mare; Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson;Sfantul Mucenic Efrem, episcopul Tomisului

8M Sfantul Teofilact Marturisitorul, episcopul Nicomidiei; Zi aliturgica. Canonul Mare

9M †40 de mucenici, in Sevastia Armeniei

10J Sfintii Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton si Crescent; Canonul Mare

11V Sfantul Sofronie, patriarhul Ierusalimului

12S Sfantul Teofan Marturisitorul; Sfantul Simeon Noul Teolog

13D Aducerea moastelor Sfantului Nichifor, patriarhul Constantinopolului; Sfanta Ipomoni- Ap. Evrei XI, 24-2632-40Ev. Ioan I, 43-51glas 5, voscr. 5

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.