Magazin

Calendar ortodox iulie 2021. Cele mai mari sărbători din această lună

Calendar ortodox iulie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători din această lună. Spre deosebire de luna iunie, când creștinii ortodocși au avut nu mai puțin de cinci sărbători marcate în calendar cu o cruce roșie, în iulie este o singură sărbătoare cu roșu în calendar.

Calendar ortodox luna iulie 2021 – sărbătoare cu cruce roșie

În luna iulie a acestui an este o singură sărbătoare marcată cu o cruce roșie în Calendarul Ortodox. Este vorba despre sărbătoare Sfântului Ilie care are loc pe 20 iulie.

De asemenea, în iulie sunt 11 sărbători cu cruce neagră în Calendarul Ortodox Român. Prima este chiar pe 1 iulie, când Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Leontie de la Rădăuți, precum și pe Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără de arginți.

Sărbători cu cruce neagră în iulie 2021

Celelalte sărbători cu cruce neagră din luna iulie 2021 sunt: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare (2 iulie), Sfântul Atanasie de la Aton (5 iulie), Sfânta Muceniță Chiriachi (7 iulie) Sfinții Epictet și Astion (8 iulie), Sfântul Pangratie și Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț (9 iulie), Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromita, Sfânta Veronica, Sfântul Paisie Aghioritul și Sfinții Mucenici Proclu și Ilarie (12 iulie).


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Sfantul Emilian de la Durostor; Sfantul Cuvios Pamvo (18 iulie), Sfântul Proroc Iezechiel; Cuviosii Rafael si Partenie de la Agapia (21 iulie), Sfantul Ermolae; Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel (26 iulie) și Sfântul Mucenic Pantelimon (27 iulie 2021).

Sărbătoare Sfântului Ilie – 20 iulie 2021

Pe data de 20 iulie 2021, credincioșii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie. În icoane, acest mare Sfânt este reprezentat fie în gura peșterii sale (hrănit de corb), fie în carul de foc (în care a fost răpit la cer). Sfântul Ilie este socotit drept protopărintele monahismului creștin.

Sfântul Ilie este singurul proroc a cărui zi de sărbătoare este marcată în Calendarul Ortodox cu o cruce roșie.

Ilie, Sfântul care aduce ploaie. Sfântul Proroc Ilie este cunoscut ca fiind cel ce a adus prin rugăciunea sa seceta asupra poporului din Israel și apoi ploaia care a salvat poporul de la moarte. El a ajuns astfel să fie cinstit și ca cel ce aduce ploi.

Comments are closed.