Magazin

Când are loc solstițiul de iarnă. Cele mai importante tradiții ale zilei

Solstițiul de iarnă este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, care marchează momentul în care ziua începe să crească. În 2021, solstițiul de iarnă va avea loc pe 21 decembrie, la ora 17:59. În această zi începe iarna astronomică și tot acum se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri importante.

Totul despre solstițiul de iarnă

În fiecare an, în jurul datei de 21 decembrie sau cel târziu 22 decembrie, are loc solstițiul de iarnă în emisfera nordică și solstițiul de vară în emisfera sudică. În 2018, de exemplu, cea mai scurtă zi şi cea mai lungă noapte a anului a fostsâmbătă, 22 decembrie, începând cu ora 00:23.

Începând din această zi, zilele încep să crească treptat și nopțile încep, implicit, să scadă. Pe 21 este cea mai scurtă zi din an. Mai exact, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 15 ore și 10 minute (pentru București).

Luna Decembrie 2021 este marcata de trei date in oglinda simultan. Una – 12/12/2021 s-a incheiat. Inca doua zile puternice din punct de vedere energetic sunt asteptate pe 21 si 22 decembrie 2021. Astrologul Tatyana Karpenko a anuntat ca in aceste zile va puteti impliniti dorintele. Universul va ajuta in acest sens.

Totodata, expertul sfatuieste sa fiti cat mai atenti in aceasta perioada, deoarece pe langa datele in oglinda, vor avea loc o serie de evenimente astrologice importante, inclusiv inceputul lui Venus retrograd. Gandeste-ti relatia, fa un bilant si da-ti datoriile.

Potrivit expertului, datele de 21.12.2021 si 22.12.2021 sunt cele mai spirituale, pure si pozitive. In acest moment, se vor deschide portile Universului. Divinitatea va trimite maximul de energie pozitiva, sanatate si iubire. Mai mult, acestea sunt zile de succes financiar.

21 si 22 decembrie este momentul ideal pentru rugaciune.

Ce trebuie sa faceti pentru a va indeplini dorintele in 21.12.21 si 22.12.21 decembrie

Astrologul sustine ca aceste date in oglinda sunt foarte puternice si vor ajuta la indeplinirea dorintelor, dar trebuie si sa le gestionezi corect. In primul rand, si aceasta este conditia principala, trebuie sa aveti ordine in ganduri. Organizeaza-ti gandurile, sau si mai bine, noteaza-ti dorinta pe hartie, pentru ca astrele „stiu sa citeasca” literele.

Faptele bune va vor ajuta la intarirea energiei pozitive: ajuta-i pe cei care au nevoie sau macar hraneste pasarile si animalele fara stapan. Deci trimite un mesaj de bunatate Universului si clarifica-ti karma. In acelasi timp, exclude gandurile negative si fa bine din inima, fara a astepta o recompensa.

Puterile superioare vor fi atente la actiunile umane, asa ca eliminati toate atitudinile negative.

In aceste zile, faceti un inventar al lucrurilor, scapati de cele de care nu aveti nevoie. Da-le altcuiva sau pur si simplu pune-le la gunoi.

De fapt, noteaza astrologul, decembrie este o luna a incercarilor si transformarilor, dar datele in oglinda netezesc momentele negative. Ziua de 22 decembrie 2021 este deosebit de favorabila pentru a face urari. Aceasta data este bogata in doi – numere mistice si magice. Scrie trei mesaje pe o foaie de hartie pe 22.12.2021 – pentru tine, pentru familia ta si pentru un prieten. Lasati aceste mesaje Universului pe pervaz, astfel incat lumina lunii sa cada peste ele. In acelasi timp, spune:

„Vreau pentru mine, pentru familie si pentru prieten, de aceea scriu acest bilet pentru Luna. Imi doresc liniste, fericire, prosperitate si sa ne salveze de nenorocire.”

Scrieti acest mesaj de trei ori, primul pentru tine, al doilea pentru intraga famile si ultimul pentru un prieten drag. Doamne ajuta!

Tradiții solstițiul de iarnă

De solstițiul de iarnă se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri importante. În majoritatea țărilor din lume se spune că solstițiul reprezintă lupta dintre bine și rău. În trecut, Romanii îi sărbătoreau în această zi pe Saturn, zeul recoltelor, şi pe Mithras, zeul luminii. Mai mult, se spune că tot acum se năștea și Noul Soare și sosea noul anotimp.

Se spune că de solstițiu nu este bine să fii singur, ci trebuie să petreci în compania cuiva cea mai lungă noapte a anului. În plus, nu e bine să umbli singur pe stradă, mai ales noaptea, pentru că riști să te întâlnești cu spiritele rele care circulă libere peste tot. O tradiție mai veche spune că această sărbătoare are legătură cu moartea.

În unele părți există obiceiul de a urca un deal și de a aprinde buturugi. De asemenea, se obișnuiește să se dea de pomană oamenilor nevoiași. Se pregătesc bucate alese, de dulce, care se oferă pentru sufletele celor adormiți.

Tot în trecut, oamenii se rugau când avea loc solstițiul. După rugăciune, se ţineau petreceri cu foc, se cânta şi se dansa până la asfinţit, când oamenii coborau la casele lor. Se organizau și petreceri, oamenii beau și mâncau până târziu și petrecerea putea ține până dimineața.

Solstițiul de iarnă 2022 – 21 decembrie, ora 23:38

Solstițiul de iarnă 2023 – 21 decembrie, ora 05:27

Solstițiul de iarnă 2024 – 21 decembrie,, ora 11:21

Solstițiul de iarnă 2025 – 21 decembrie, ora 17:03

Solstițiul de iarnă 2026 – 21 decembrie, ora 23:50

Solstițiul de iarnă 2027 – 21 decembrie, ora 04:42

Solstițiul de iarnă 2028 – 21 decembrie, 10:20

Solstițiul de iarnă 2029 – 21 decembrie, ora 09:52

Solstițiul de iarnă 2030 – 21 decembrie, ora 21:29

Comments are closed.