Magazin

Când începe postul Paștelui 2022. Tradiții importante pentru cel mai aspru post din an

Paștele este una dintre cele mai mari sărbători ale anului. Cu ocazia Învierii Domnului, credincioșii țin post timp de 40 zile. Acesta începe la începutul lunii martie și este unul dintre cele mai aspre și lungi. Află când nu mai ai voie să consumi alimente de origine animală.

Postul Paștelui 2022

Postul Paștelui este unul dintre cele mai de durată și aspre din tot anul. Acesta se mai numește și Postul Mare și în 2022 începe în prima parte a lunii martie, cu 40 de zile înainte de Paște. Sărbătorim Paștele anul acesta pe 24 aprilie, ceea ce înseamnă că trebuie să postim din 7 martie până pe 23 aprilie.

Vezi și: Când pică Paștele în 2022. Ce marchează, anual, ziua în care începe Paștele

Postul Mare este unul extrem de important și reprezintă atât o curățire trupească, dar și una sufletească. Este un moment bun pentru a ne apropia de Dumnezeu și pentru a ne ruga mai mult. Această perioadă face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei.

Tradiții în Postul Paștelui

În Postul Paștelui, credincioșii trebuie să renunțe complet la preparatele din carne, lapte sau ouă. Mai sunt și anumite dezlegări la pește, ulei sau vin, dar nu se consumă deloc alimente de origine animală.

În această perioadă trebuie să renunțăm la orice viciu, plăcere trupească și nu e bine să ne certăm cu nimeni sau să intrăm în conflicte. Se spune că este un păcat foarte mare să ținem dușmănie și, odată certați, nu vom mai reveni la sentimente mai bune cu persoana respectivă.

Este important să ne spovedim înainte de începerea postului, dar și după terminarea acestuia. Tradiția spune că este bine să iei Sfânta Împărtășanie și Paștele cu sufletul și trupul curate.

În Săptămâna Patimilor se ține un post mai aspru, urmând ca în Vinerea Mare să nu se mănânce deloc. Majoritatea țin post negru în ziua în care a fost răstignit Mântuitorul, ca un doliu, în semn de părere de rău.

Comments are closed.