Știri

Când intră elevii în vacanță. Vor sta încă două săptămâni acasă

În ultima vreme, elevii au trecut prin mai multe schimbări. Au participat la ore online, au stat acasă două săptămâni din cauza restricțiilor și a situației dificile din țară și se pare că vor mai avea parte de încă două săptămâni libere. Vezi când nu vor mai merge elevii la școală.

Vacanța de iarnă a elevilor

În ultima vreme au avut loc multe schimbări în ceea ce privește sistemul educativ. Anul acesta s-a schimbat chiar și structura anului școlar. Mai exact, semestrul I are 14 săptămâni de cursuri; a început de la data de 13 septembrie și va dura până la22 decembrie 2021.

Vezi și: Minivacanță 1 decembrie 2021: mai multe zile libere de la stat! Decizia finală

Astfel, următorul semestru începe la 10 ianuarie, ceea ce înseamnă că nu va mai exista vacanță intersemestrială. Semestrul se încheie atunci când este și vacanța de iarnă, care și aceea va suferi modificări.

Potrivit Ministerului Educației, elevii vor avea vacanţă de iarnă de la data de 23 decembrie 2021 până pe 9 ianuarie 2022, însă intervalul nu este același pentru toți. Mai exact, elevii din gimnaziu si liceu vor reveni la scoala pe 3 ianuarie, ceea ce înseamnă că doar două săptămâni vor sta acasă. În schimb, elevii din clasele 0 – IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie, conform informațiilor oferite de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vacanță prelungită la finalul lunii

Elevii vor avea mai avea vacanță abia la primăvară, în perioada Paștelui. Astfel, toți elevii vor sta acasă din data de 15 aprilie până pe 1 mai 2022. În intervalul 8-14 aprilie va fi școala altfel, când elevii nu vor face ore, ci diverse activități.

Angajaţii de la stat din România vor beneficia de o minivacanţă la final de noiembrie, mai exact pe 29, 30 noiembrie și 1 decembrie. Ministerul Muncii a propus Guvernului ca ziua de 29 noiembrie să fie declarată zi nelucrătoare, ceea ce înseamnă că și profesorii și elevii vor sta acasă dacă se aprobă propunerea.

Românii ar putea avea o minivacanță de cinci zile dacă propunerea va fi acceptată. Raluca Turcan susține să se facă o punte cu ziua de luni, având în vedere că 30 și 1 decembrie, zile libere prin lege, cad marți și miercuri:

27 noiembrie, Sâmbătă
28 noiembrie, Duminică
29 noiembrie – POSIBILĂ zi liberă
30 noiembrie: Sfântul Andrei – zi liberă legală
1 Decembrie: Ziua Națională a României – zi liberă legală

Comments are closed.