Știri Sănătate

Când se închid școlile în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Lucrurile sunt foarte dificile în țara noastră. În multe zone, rata de incidență a crescut considerabil, motiv pentru care au fost introduse măsuri speciale. Printre localitățile cu probleme se numără și municipiul București, care se apropie de rata de incidență de la 7 la mia de locuitori, iar oamenii se gândesc că intervine carantina și școlile se vor închide.

Nu se închid școlile în București

Prefectul Capitalei a vorbit despre situația în care se află Capitala în acest moment. Rata de incidență se apropie cu pași repezi de 7.5, motiv pentru care oamenii se gândesc tot mai mult că Bucureștiul intră în carantină. În acest context, prefectul a făcut lămuriri.

Astfel, Alin Stoica a anunțat că nu se pune problema de carantină și nici de închiderea școlilor din București. Când rata de incidență trece de 7.5 la mia de locuitori, Bucureștiul intră în scenariul prevăzut în Hotărârea de Guvern.

“Activitatea școlilor nu va fi afectă de trecerea infectărilor peste 7,5 la mia de locuitori. Scenariul de 7,5 este prevăzut în Hotărârea de Guvern și nu prevede nimic despre scoli, doar despre activitatea agenților economici și deplasarea de la domiciliu. Regimul școlilor este stabilit prin Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății și acolo se prevede ca închiderea lor se produce doar în cazul în care se prevede carantină”, a spus prefectul Capitalei.

Capitala intră acum în scenariul pentru rata de incidență de 4 la mie în ultimele 14 zile. Astfel, începând de azi, zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia este permisă până la orele 20,00, iar la operatorii economici, activitatea este permisă până la ora 18,00.

Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar activitatea operatorilor economici până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii.

Coronavirus în România, 28 martie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 23.114 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.03.2021 (10:00) – 28.03.2021 (10:00) au fost raportate 117 de decese (60 bărbați și 57 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Comments are closed.