Știri

Când se întorc elevii la școală. Anunțul vine de la Guvern

Ce se va întâmpla cu școlile după 8 noiembrie, când vor reveni din vacanța de două săptămâni. Oficialii încă iau diverse variante în calcul.

Şcolile şi grădiniţele s-ar putea deschide cu prezenţă fizică doar dacă rata de infectare este sub pragul de şase la mie la nivel naţional. Momentan, incidenţa este de zece la mie. Vorbim de o propunere din programul de guvernare al premierului desemnat, Nicolae Ciucă, depus, sâmbătă, în Parlament.

Dacă incidenţa cumulată la 14 zile este între 3 şi 6 la mia de locuitori, elevii s-ar putea întoarce la şcoală pentru cursuri, dar cu respectarea scenariilor impuse prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii.

Vorbim deocamdată de o propunere din programul Guvernului Ciucă, dar încă nu este nicio decizie finală pentru lunea viitoare când copiii se întorc din vacanţă.

În acest moment, incidenţa la nivel naţional este de 10 la mia de locuitori, cu cele mai multe cazuri în Bucureşti şi Ilfov. În cazul în care Guvernul nu trece, această propunere rămâne la stadiul de proiect.

Când se vor redeschide școlile

Școlile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, detalii pe EDUPEDU.

Când vor susține elevii tezele! Oficialii iau în calcul renunțarea la ele

O variantă probabilă, luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie, este educația online, au declarat surse din Ministerul Educației pentru Educație Privată. Potrivit surselor citate, acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Pentru moment, singura certitudine avansată oficial de minister este revenirea în bănci a elevilor de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie, iar a celor din ciclul primar și cel preșcolar pe 10 ianuarie. Această prognoză a fost anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Educație Privată.

„Ipoteza de baza a Ministerului Educaitie este aceea de revenire cu prezenta fizica pe 8 noiembrie. Insa depindem de situatia epidemiologica. Am anuntat ca vom anunta pe 5 noiembrie. Vom vedea daca autoritatile sanitare ne vor permite acest lucru (prezenta fizica – n.r.). Daca nu, oricum scoala se va relua pe 8 noiembrie. Printre ipotezele de lucru avansate spre exemplu de Consiul National al Elevilor este aceea a descentralizarii”, a declarat Cîmpeanu şi la hotnews.ro.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.