Știri Sănătate

Când se termină pandemia. Alexandru Rafila a făcut un anunț de ultimă oră

Pandemia continuă să ne dea bătăi de cap și să provoace o mulțime de probleme. Tot ce ne rămâne este să ne întrebăm când se va termina toată nebunia și vom reveni la viața normală. Alexandru Rafila a făcut un anunț important în acest sens, susținând că lucrurile ar putea reveni la normal cât de curând.

Când revenim la normal

Alexandru Rafila a transmis din nou un anunț de ultimă oră cu care i-a luat în surprindere pe români. Având în vedere că toată lumea vrea să afle când scăpăm de pandemie și când revenim la viețile normale, oficialul a decis să dea declarații interesante în acest sens.

Mai exact, profesorul a precizat că este foarte posibil să revenim la normal până la sfârșitul lunii martie. Cât despre această normalitate, ea înseamnă că nu va mai fi nevoie de o stare de alertă activă la noi în țară și măsurile de restricțiile vor fi relaxate.

Rafila susține că în curând vor fi eliminate măsurile care ne afectează viaţa economică şi socială și va trebui să fim pregătiți pentru asta. Totul depinde, însă, de evoluția pandemiei de coronavirus la noi în țară și de numărul de cazuri noi.

”Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată şi nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viaţa economică şi socială şi trebuie să ne pregătim pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila, despre creșterea numărului de cazuri

Rafila este foarte optimist și crede că situația se va îmbunătăți până luna viitoare. Dacă această evoluție va avea loc, specialistul susține că mai multe restricții vor fi eliminate, precum purtarea măștii în spațiile deschise sau păstrarea distanței corespunzătoare.

Cât despre situația actuală, profesorul spune că este una destul de dificilă și urmează câteva zile care ne vor da bătăi de cap. Vor putea fi înregistrate peste 50.000 de cazuri noi, dar sistemul medical este pregătit și va încerca să evite o tragedie la nivel național.

„Avem încă în față încă circa 10 zile dificile. Atât cât am putut să ne pregătim, ne-am pregătit și cu resurse terapeutice, și cu alocarea unui procent de 20 % din paturile de spital și, lucrul care cred că este tot foarte, foarte important este că acordăm o foarte mare atenție tuturor pacienților. Nu mai facem acea greșeală o consider majoră în care, practic, oamenii cu alte patologii au avut interzis în spitale”, a spus ministrul Sănătății.

Comments are closed.