Media

Când va fi înmormântat Ion Caramitru. De ce nu și-a dorit actorul ca trupul lui să fie depus la Teatrul Național

Ion Caramitru a fost unul dintre cei mai mari actori din țara noastră. Maestrul a încetat din viață la data de 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Vestea morții sale a șocat pe toată lumea, iar tot ce își mai doresc fanii acum este să-l conducă pe ultimul drum. Au fost făcute publice toate detaliile.

Ion Caramitru și-a dorit discreție

Ion Caramitru a murit la data de 5 septembrie, după ce problemele de sănătate s-au agravat. Ar fi luat o bacterie extrem de puternică, ce nu a putut fi distrusă cu niciun medicament, iar organismul lui a cedat după o lungă luptă.

Tot ce le rămâne acum apropiaților și fanilor este să-l conducă pe ultimul drum. Încă dinainte să moară, actorul și-a rugat familia să-i asigure discreție la înmormântare, lucru ce va fi făcut.

Actorul va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală. Deși toată lumea se aștepta ca trupul neînsuflețit al maestrului să fie depus la Teatrul Național, se pare că acesta va fi dus doar la o biserică, unde vor avea acces apropiații.

La TNB a fost depus doar portretul îndoliat al actorului și a fost amenajat un spațiu în care se pot depune coroane, flori și se poate păstra un moment de reculegere. Mai mult, oamenii pot semna în Cartea de condoleanțe.

Ministrul Culturii, propunere impresionantă

Ion Caramitru a fost iubit de o mulțime de oameni. A reușit să-și construiască o carieră de mare succes și a jucat în numeroase filme și piese de teatru. Pentru asta, oamenii l-au admirat și vestea că a plecat din această lume a venit ca un fulger pentru ei.

Ministrul Culturii, impresionant și el de cele întâmplate, a luat o decizie importantă. Astfel, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat luni că a iniţiat demersurile pentru ca Sala mare a Teatrului Naţional din Bucureşti să poarte numele actorului Ion Caramitru. Ministrul spune că acesta este cel mai bun omagiu care ar putea fi adus răposatului director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România.

„Îmi doresc ca moştenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor şi a tuturor artiştilor din România, motiv pentru care am iniţiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru”, a scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook.

Comments are closed.