Știri

Când vom plăti pentru vaccinul împotriva Covid-19. Cîțu și Orban se contrazic

Vor avea, sau nu, românii acces gratuit la imunizarea contra virusului Sars Cov 2? Ludovic Orban a făcut declarații pe acest subiect și a spus că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă. Cu alte cuvinte, în curând, românii ar putea plăti pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

Rămâne sau nu gratuit vaccinul pentru Covid-19

Președintele PNL a declarat că statul va mai suporta doar o perioadă costurile imunizării împotriva coronavirusului, ceea ce înseamnă că, în curând, cei care nu s-au vaccinat, vor scoate bani din propriul buzunar ca să plătească imunizarea.

Potrivit lui Ludovic Orban, într-un viitor oarecare, românii își vor plătit singur vaccinul.

Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia, a spus Orban.

Florin Cîțu a ieșit cu declarații prin care l-a contrazis pe Orban. Premierul României a spus că în România vaccinul este și va rămâne gratuit în această perioadă. Cîțu a subliniat că nu au existat discuții în Guvern despre vaccinul contra cost și că va continua campanie de vaccinare și la anul.

În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern, și va rămâne gratuit în următoarea perioadă. Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia, a mai spus premierul României.

De la 1 iunie 2021, ne așteptăm la o nouă serie de măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în pandemie. Numărul de infectări cu virusul Sars Cov 2 a scăzut semnificativ, iar în paralel, campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm mulțumitor pentru autorități.

Comments are closed.