Știri

Când vor susține elevii tezele! Oficialii iau în calcul renunțarea la ele

Ministerul Educației a anunțat când vor susține elevii tezele de iarnă. Ei bine, aceste examinări sunt programate să aibă loc la revenirea din vacanța de două săptămâni, însă oficialii iau în calcul și varianta renunțării la teze, în funcție de situația epidemiologică.

Anunțul Ministerului Educației despre tezele pentru elevi

Pe 5 noiembrie, elevii din România ar trebui să se reîntoarcă la ore, pentru că atunci se termină vacanța impusă de două săptămâni, în care elevii au intrat de nevoie. Susținerea tezelor ar trebui să aibă loc după redeschiderea școlilor, însă oficialii iau în calcul și varianta renunțării la aceste examinări, doar dacă situația pandemică se va agrava.

Mai multe informații pe acest subiect a oferit secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale, Sorin Ion. Acesta a subliniat că în privința tezelor, decizia nu este una 100% asumată și că se discută mai multe variante.

Sorin Ion a declarat că perioada cea mai recomandată pentru teze în cazul revenirii la școală a elevilor este a doua jumătate a lunii decembrie.

Vă reamintesc să tezele pot fi date și în ultimele săptămâni dinainte de vacanța de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea la școală, în celelalte două săptămâni de după vacanța de iarnă, să aibă loc reglarea situației școlare, încheierea situațiilor școlare și așa mai departe, a precizat secretarul de stat în MEN.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Modificare în structura anului școlar 2020-2021

Prima și cea mai importantă modificare în structura anului școlar 2020-2021 este includerea vacanței în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. În această perioadă, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal de stat sunt în vacanță.

Trebuie precizat că semestrul I se încheie pe 22 decembrie, iar semestrul al II-lea începe pe 10 ianuarie 2022 și durează până pe 10 iunie 2022, cu includerea programului Școala Altfel, în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

În ceea ce privește vacanțele elevilor, există o modificare conform ordinului de ministru 5.490/22.10.2021 prin care toți elevii din România sunt în vacanță în perioada 25 octombrie-5 noiembrie 2021.

În rest, celelalte vacanțe rămân conform structurii anului școlar stabilite inițial: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă; 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară; 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Comments are closed.