Magazin

Care este diferența între zahărul vanilat și cel vanilinat

De zahăr vanilat a auzit toată lumea, dar mai există și zahărul vanilinat de care știu doar gospodinele care obișnuiesc să pregătească tot felul de bunătăți. Care este diferența dintre cele două tipuri de zahăr? E posibil chiar să-l fi luat de la raft, pe unul, sau pe altul, crezând că e totuna. Iată cum stau, de fapt, lucrurile.

Diferența dintre zahăr vanilat și zahăr vanilinat

În cazul în care nu ai știut până acum, află că zahărul vanilat se obține din extract de vanilie, adică este un produs natural, în timp ce zahărul vanilinat se obține din vanilină.

Vanilina sintetică este utilizată mai des decât extractul natural de vanilie, fiind o aromă adăugată în alimente, băuturi și produse farmaceutice.

Batonul de vanilie se lasă la uscat, apoi se scot bobițele de vanilie și se adaugă peste zahărul simplu, și așa se formează zahărul vanilat. Zahărul vanilinat se obține din vanilină care este un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică, care încearcă să refacă gustul vaniliei.

Poți face zahăr vanilat chiar la tine acasă. Cumperi batoane de vanilie, le despici în două, scoți bobițele de vanilie cu ajutorul unui cuțit și le adaugi într-un borcan în care ai pus zahăr. Le lași acolo timp de o săptămână, sau chiar mai mult, și la final vei avea zahăr vanilat.

Ce este vanilina din care se face zahărul vanilinat

Vanilina este un produs sintetic preparat din zahăr, sirop de porumb și alți îndulcitori similari. I se mai spune aromă de vanilie, sau imitație de vanilie și este obținută prin procesare în fabrică. Zahărul vanilinat are gust de vanilie, dar nu are nimic natural în el.

Astfel că, dacă mergi la supermarket și ai nevoie de zahăr vanilat, cumpără zahăr vanilat pentru că este un produs natural făcut din boabe de vanilie, apreciate pentru aroma lor intensă și echilibrată.

Comments are closed.