Magazin

Carmen Brumă: greșeli alimentare care ne îngrașă în timpul Postului

Postul nu slăbește și, oricum ar fi, în mod normal, nu acesta este obiectivul său. Carmen Brumă a spus care sunt cele mai mari greșeli alimentare pe care le facem și care ne aduc kilograme în plus în timpul Postului. Evitând produsele de origine animală, am putea crede că nu avem de ce să ne îngrășăm, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Greșeli alimentare care ne îngrașă în Post

Cum și cât ar trebui să mâncăm în timpul Postului Paștelui ca să ne menținem sănătatea și greutatea corporală. Ce trebuie să evităm și mai ales când a spus Carmen Brumă pentru Click!.

În primul rând, dacă nu vrem să ne îngrășăm în Post trebuie să evităm dulciurile și produsele de patiserie de post, dar și fructele confiate. La fel de rău ne fac și uleiurile vegetale, dacă le folosim în cantități mari. Carmen Brumă spune că este indicat, la salate de exemplu, să pulverizăm ulei cu ajutorul unui spray pentru că astfel vom pune o cantitate mai mică.

Produsele ultraprocesate de post cum ar fi: hamburgerii, chiftelele sau șnițelele conțin nu doar cantități mari de grăsimi, ci și zahăr, iar consumul lor în cantități mari favorizează acumularea kilogramelor.

Carmen Brumă a făcut referire și la cei care țin post negru, adică nu mănâncă absolut nimic și nu beau nici apă, până la apusul soarelui, după care se așează la o masă copioasă. Ea a spus că sunt șanse mari să te îngrași dacă nu mănânci toată ziua, după care compensezi generos înspre seară.

O greșeală pe care o fac mulți, și nu neapărat în timpul Postului este ronțăiala – un obicei foarte des și foarte la îndemână. Chiar dacă nu mâncăm mult la mesele principale, ronțăielile provenite din produse de post (covrigei, cornulețe, nuci, semințe) duc la îngrășare.

În altă ordine de idei, astăzi se încheie prima săptămână din Postul Mare, Postul Paștelui, cel mai greu și mai lung post din toate cele câte există de peste an.

Comments are closed.