Media

Carmen Tănase, mărturisiri despre cea mai grea încercare din viață: “Cum trăim noi după?”

Carmen Tănase este văduvă de 21 de ani, după ce, în anul 2000, soțul său, Victor Parhon, pe care toată lumea îl cunoștea drept Țucu, a murit. Soțul actriței a fost critic de teatru, iar fiul lor Tudor, a urmat calea artistică, fiind un regizor cunoscut.

Victor Parhon era mai mare decât Carmen Tănase cu 17 ani, iar aceștia s-au iubit enorm. Cu toate acestea, multe guri rele au criticat relația dintre ei.

“Mi-am auzit vorbe, că el era critic de teatru, că m-am căsătorit cu el din interes. Dimpotrivă, am fost pe invers, pentru că el era un tip destul de obiectiv, nu era dur, dar era cinstit în meseria lui. Nu conta că e prieten cu actorul respectiv, dacă ăla era prost, el zicea că era prost.”

Carmen Tănase și-a pierdut soțul din cauza unei boli cumplite

“Cancer pulmonar. Fuma enorm. Fuma foarte mult pentru că el scria noaptea. Pentru el o cronică era muncită. (…) Într-o bună dimineață, între cocoloașele de hârtie, am găsit niște șervețele cu sânge. Tușea și nu voia să meargă la doctor.”

Actrița care a interpretat-o pe Flacăra în Inimă de Țigan a fost până în ultima clipă alături de soțul său, în lupta cu boala. Din păcate, deși au fost la mai mulți medici, aceștia au fost categorici în legătură cu faptul că nu mai avea șanse de supraviețuire.

“De când a fost diagnosticat și până când s-a stins, a durat un an și 8 luni. Foarte mult pentru categoria de cancer de care suferea. Psihologia omului bolnav se schimbă foarte tare, el s-a sprijinit în mine, eu am decis să îi țin speranța. Îi spuneam că se va rezolva. El a crezut că se va rezolva până în ultima clipă. Așa am decis eu, poate că a fost mai bine, el a luptat un an și 8 luni.”

Carmen Tănase a simțit atunci că tot Universul ei se prăbușește. Singura alinare i-a rămas fiul său, Tudor, care și el a suferit enorm din cauza pierderii tatăului său.

“Cum trăim noi după? Cum o să fie? Aș fi vrut să văd un film să văd cum o să fie, să am un îndrumător. Tudor avea 11 ani și era la vârsta la care avea mare nevoie de un tată. El și acum e marcat de faptul că taică-su a plecat dincolo.”

Carmen Tănase, despre cel mai mare regret

Și-a iubit soțul nespus și a suferit enorm când acesta a murit. Carmen Tănase a mărturisit, în podcastul lui Cătălin Măruță, că ea și cu soțul ei au fost căsătoriți doar 3 ani în acte, deși au rămas împreună până când el s-a stins. După 3 ani de la cununia civilă, apărând neînțelegerile și certurile, soții au decis să divorțeze. Însă după semnarea actelor, și-au dat seama că tot mai bine se simt unul lângă celălalt și nu s-a mai produs ruptura.

Cu toate acestea, niciodată nu au refăcut actul de căsătorie și nici la biserică nu s-au cununat. Acesta, spune actrița, este cel mai mare regret al său.

“Îmi pare rău pentru că atunci când el era foarte bolnav, am pus amândoi problema să ne căsătorim. Da, am un regret. Dac-aș da timpul înapoi nu știu dacă aș interveni nepărat, sigur aș face ca el să fie în continuare cu noi, dar unde a intervenit Dumnezeu, nu te poți amesteca. Dar asta aș face, m-aș căsători religios cu el.”

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.