Magazin

Cât de eficient este bicarbonatul de sodiu. Face minuni pentru petele nedorite, dar și pentru ten sau păr

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele care nu trebuie să lipsească din gospodăria nimănui. Are o mulțime de proprietăți și te poate salva în multe situații neplăcute. Bicarbonatul poate fi folosit pentru dezinfectare, pentru curățarea petelor, dar face minuni cu tenul și chiar cu părul tău, unde poți obține rezultate incredibile.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

De obicei, bicarbonatul de sodiu este folosit pentru prepararea aluaturilor sau blaturilor pufoase. Totuși, are o mulțime de proprietăți și funcționează perfect atunci când vrei să faci curățenie. Se știe că acest ingredient are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute atât din frigider, cât și din caserole sau alte obiecte de depozitare.

De asemenea, este aliatul perfect în petele de grăsime. Astfel, combină apă și bircabonat dacă vrei să cureți murdăria de pe cuptor, aragaz, gresie sau faianță. Poate fi folosit și pentru curățarea mai rapidă și simplă a vaselor, oalelor și tăvilor murdare.

Un truc la fel de cunoscut este și curățarea petelor de pe haine. Vara, în special, ținutele noastre se murdăresc mai repede și se îngălbenesc din cauza căldurii, dar bicarbonatul ne salvează. Pune hainele la înmuiat și presară peste bicarbonat. Freacă apoi în locul unde sunt petele, cu ajutorul unei periuțe de dinți. Bicarbonatul de sodiu are capacitarea de a degresa dungile de transpirație și de a elimina sarea din material.

Bicarbonat de sodiu pentru un ten perfect și un păr sănătos

Acest ingredient are și capacitatea de a te scăpa de acnee, dacă este aplicat sub formă de mască de 2-3 ori pe săptămână. Acest preparat este unul natural, care nu usucă tenul și nici nu provoacă arsuri. Totuși, este bine să întrebăm medicul dermatolog dacă este bine pentru noi să-l folosim, pentru că specialistul știe ce ne face bine fiecăruia.

Pentru mască ai nevoie de fulgi de ovăz, apă și bicarbonat. Fulgii se mărunțesc bine, apoi se amestecă cu o lingură de bicarbonat și apă, până când devine o pastă compactă. Se aplică pe față uniform, cu mâna sau cu pensula, de 2-3 ori pe săptămână. Rezultatele apar chiar și după câteva utilizări.

Bicarbonatul funcționează și ca un șampon pentru părul gras, pe care multe femei îl folosesc. Acesta acționează ca o mască nutritivă, care degresează părul, fără însă a-l deshidrata sau deteriorat. Specialiștii îl recomandă și spun că se umple o sticlă cam jumătate cu bicarbonat, iar restul apă. Se aplică de la rădăcină spre vârfuri, se lasă să acționeze 3 minute și se clătește din abundență.

 

Comments are closed.