Media

Cătălin Botezatu, mărturisiri dureroase. De ce a făcut designerul închisoare

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuți designeri din lume, putem spune, pentru că are mare succes în plan internațional. Celebrul creator de modă este iubit de o mulțime de oameni, care îi poartă cu drag piesele vestimentare. Chiar dacă acum are mare succes, viața lui nu a fost deloc roz. Designerul a făcut chiar și închisoare.

Cătălin Botezatu, într-o închisoare de maximă siguranță

Cătălin Botezatu este un designer român celebru care, de-a lungul timpului, a avut parte atât de experiențe plăcute, cât și de o mulțime de momente dificile, din care a trebuit să iasă mereu singur. Cu toate acestea, problemele nu l-au ocolit pe celebrul creator de modă, care a fost pus în situații extrem de dificile.

Pentru Bote, anul 1996 va rămâne mereu în mintea lui. Se afla laCremona, Italia. Acesta a fost încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță, după ce a fost acuzat în România de bancrută frauduloasă. Acesta a petrecut câteva luni de închisoare în Italia, după care a fost extrădat din Peninsulă și plasat în arest la Penitenciarul de la Rahova. Creatorul de modă urma să fie eliberat pe data de 14 martie a lui 1997.

De ce a ajuns Bote la închisoare

Bote a fost mereu un bărbat sincer și extrem de asumat, care niciodată nu a încercat să ascundă și părțile lui negative. Creatorul de modă a vorbit de multe ori despre trauma sa din închisoare, deși nu i-a fost deloc ușor să-și amintească de clipele de groază prin care a trecut.

Bote nu s-a victimizat și nu a negat că ar fi vinovat, dar spune că a fost victima unor persoane rău intenționate. A fost împins să ia un credit extrem de mare, după ce toate conturile i-au fost blocate și nu și-a mai putut plăti obligațiile față de angajații săi.

„Am fost în mijlocul unui conflict, al unei mafii politice şi financiare ale acelei perioade. Am fost victime, dacă stăm să ne gândim, dar nu aş vrea să mă victimizez. Am luat un credit pentru că am fost puşi în imposibilitatea de a plăti salariile. Aveam foarte multe ferme, aveam foarte mulţi salariaţi şi pentru că toate conturile firmei noastre pe vremea aceea au fost blocate în mod intenţionat, tocmai pentru a ne determina să cotizăm mai mult, a trebuit să luăm bani de undeva.”, spunea Bote.

Creatorul a avut parte de clipe de groază în închisoare și chiar a avut gânduri negre când simțea că nu mai poate. În Italia a stat în celulă cu un mafiot condamnat pe viaţă, care i-a vorbit despre toate crimele sale cu o mare nonșalanță, așa cum zice el. În România urma să-l aibă coleg de celulă pe Miron Cozma.

Comments are closed.