Știri

Câte persoane erau internate în spitalul din Constanța care a luat foc. Pacienți evacuați pe geam

Sunt clipe de groază în Constanța unde un incendiu devastator a cuprins Spitalul de Boli Infecțioase. Potrivit ISGU, în urma incendiului au decedat 7 persoane. Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Pacienți evacuați pe geam din spitalul care a luat foc

Pompierii au intervenit de urgență pentru evacuarea persoanelor care se aflau în spitalul de Boli Infecțioase din Constanța la momentul izbucnirii flăcărilor. Potrivit martorilor, la fața locului au fost degajări mari de fum.

Focul ar fi pornit de pe secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești.

Unii dintre pacienți au fost scoși din spital pe geam. Toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

Potrivit autorităților, la solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unităţile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie.

În acest moment, echipele sunt în misiune de intervenţie.

Bilanțul victimelor în incendiul de la ATI Constanța

Potrivit unui anunț al ISGU, este vorba despre 7 persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a confirmat la Digi24 că sunt persoane decedate, dar nu a spus care este numărul acestora, anunțând că aceste informații vor apărea după finalizarea intervenției pompierilor.

Inițial a fost vorba despre patru victime, dar bilanțul a crescut până la nouă. Ulterior, autoritățile au recunoscut că a fost o greșeală si au anuntat 7 morți.

La acest moment sunt în curs evacuarea pacienților și transferarea lor la alte spitale, respectiv la Spitalul Clinic Județean de Urgență, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar.

Autoritățile au activat Planul alb de urgență, ceea ce înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților. Planul alb se activează în caz de catastrofă și este echivalentul planului roșu, dar pe partea de spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat lui Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a evalua situația. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța este cu adevărat o tragedie și ne amintește de incendiul devastator de la Piatra Neamț, unde, la fel ca și aici, a ars secția de Terapie Intensivă.

Comments are closed.