Știri

Cazul Maria Macsim Nicoară, aproape de final. Soțul mezzosopranei decedate ar putea fi găsit vinovat

Maria Macsim Nicoară a fost una dintre cele mai celebre mezzosoprane din țara noastră. Ea s-a stins din viață în luna decembrie, după aproximativ 8 luni de chin, după ce a suferit un accident acasă. La 4 luni de la tristul eveniment, cazul încă nu a fost elucidat, dar soțul ei este suspect și merge în instanță, unde se va stabili care este, de fapt, situația și dacă este vinovat pentru moartea soției.

Decizia în cazul Maria Macsim Nicoară

Procurorii au decis trimiterea în judecată a pianistului Codrin Nicoară, soțul artistei decedate în urmă cu patru luni. Autoritățile l-au acuzat pe bărbat de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, fiind deschis pe numele lui un dosar penal pentru tentativă de omor. Dacă la început a avut calitatea de martor, acum este suspect.

„A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Dosarul a ajuns zilele trecute pe rolul Judecătoriei Iași, urmând ca instanța să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și pianistul Codrin Constantin Nicoară, pentru a putea da un verdict. Dacă este găsit vinovat, bărbatul riscă ani grei de închisoare.

Maria Macsim Nicoară a stat ore întregi în agonie

Amintim că Maria Macsim Nicoară a suferit un accident în propria ei casă. Mezzosoprana ar fi alunecat pe scări și a căzut, lovindu-se la cap. El a declarat inițial că femeia ar fi consumat alcool, motiv pentru care i s-a făcut rău. Codrin Nicoară a fost cel care a găsit-o pe soția lui căzută, dar a anunțat ambulanța abia la 8 ore de la accident. Familia artistei acuză că bărbatul ar fi agresat-o în seara cu pricina, însă el nu recunoaște nimic.

La internare, solista avea mai multe leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale. După mai multe intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare, medicii au fost în continuare rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale artistei și decesul a fost declarat în 24 decembrie.

Comments are closed.