Știri

Cazul tânărului care a șocat Iașul. Prietenii strâng bani pentru înmormântare

Un tânăr de doar 22 de ani a ales să-și încheie socotelile cu viața într-un mod îngrozitor. Iulian locuia într-o comună din județul Iași, era student și părea pregătit pentru tot ce avea să-i ofere viitorul. Sociabil, altruist și plin de viață, tânărul avea să facă un gest care i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut. Iulian a plecat de acasă, din Voinești, joi, 8 aprilie, și a fost găsit fără viață, la câteva zile distanță, într-o pădure aflată la câțiva kilometri depărtare de casă.

Moarte șocantă la Iași

Cazul lui Iulian a șocat întreaga comunitate ieșeană. Și cei care nu îl cunoșteau au rămas înmărmuriți când au aflat despre această tragedie. Iulian a plecat de acasă și s-a oprit într-o pădure aflată la câțiva kilometri de locuința sa. Acolo și-a pus capăt zilelor, fiind găsit la patru zile după dispariție. De joi și până duminică, ziua în care a fost găsit, pe rețelele de socializare a circulat o postare cu o poză de-a lui, în care apropiații cereau informații celor care l-au văzut, sau au informații despre el.

Din nefericire, nimeni nu știa nimic. Iulian dispăruse cu desăvârșire. Oamenii legii, dar și cunoscuți de-ai tânărului s-au mobilizat pentru a-l căuta peste tot pe unde ar fi putut merge. Duminică, tânărul a fost descoperit, fără suflare, într-o pădure.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea întregii situații. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Nimeni nu știe de ce s-a sinucis Iulian

Cei care l-au cunoscut pe Iulian sunt în stare de șoc. Nimic nu prevestea gestul extrem de care avea să-l facă tânărul de numai 22 de ani. Era student în anul trei la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, iar în paralel lucra la un magazin de bricolaj pentru casă și grădină. Acasă, tânărul avea o situație destul de grea, mama sa fiind bolnavă, iar el singurul care întreținea familia.

Se vehiculează că ar fi făcut niște greșeli la locul de muncă și că și-ar fi lovit mașina, acestea fiind probleme care au dus la gestul extrem al tânărului. Deși nu era nimic de nerezolvat, probabil pe fondul unei depresii, atât de frecvente mai ales în timpul pandemiei, Iulian a considerat că nu este cale de ieșire din această situație.

Acum prietenii lui strâng bani pentru înmormântarea băiatului.

Cazul tânărului care a șocat Iașul. Prietenii strâng bani pentru înmormântare

Depresia face victime în rândul tinerilor

Din păcate, tot mai multe cazuri de suicid apar, mai ales în rândul tinerilor, pe fondul depresiei. În 2020, luna iulie, tot în Iași, într-o altă pădure a fost găsit fără viață trupul lui Robert, un tânăr de 24 de ani care lucra ca steward la o companie aeriană. După moartea sa, apropiații au găsit un mesaj  în telefonul mobil, în care băiatul explica pe larg, cu luciditate, de ce a recurs la acest gest, dar și ce îi lasă fratelui său după moartea sa.

Comments are closed.