Știri

Ce a descoperit Avocatul Poporului în cazul de la Caracal. Abia acum s-a aflat

Au trecut doi ani de la crimele abominabile din Caracal. Nu este român să nu fi auzit de Gheorghe Dincă și de cazul șocant al dispariției celor două adolescente care au fost la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu nu mai sunt printre noi, criminalul este după gratii, iar întrebarea care se pune acum este: ce s-a schimbat de atunci? Cazul a fost prost gestionat de către autorități și asta a stârnit revolta publică. S-a lăsat cu demisii în rândul unor oficiali.

Ce a observat Avocatul Poporului în cazul de la Caracal

Cazul de la Caracal – pe cât de șocant pe atât de alarmant, care a stârnit revolta românilor și a descoperit probleme grave în rândul autorităților.

La doi ani de la tragedie, reprezentanții Avocatului Poporului au analizat cazul și au descoperit informații importante, despre care nu s-a vorbit la vremea respectivă.

Este vorba despre faptul că în zona respectivă Poliția nu are un serviciu de noapte, și că începând de după-amiază sunt slabe șanse să mai dai de Poliție, chiar dacă suni la 112.

În cazul Caracal a fost o situație de disfuncționalități la nivelul Poliției. Am avut, nu neapărat legat de această situație, sesizări ca în acea zonă nu se efectuează un serviciu de noapte și chiar după-amiaza târziu nu mai reușești să ai acces la Poliție nici dacă suni la 112. Adevărul e că, în paralel cu demersurile noastre, au fost luate unele măsuri pentru reglementarea deficiențelor, a precizat Mircea Criste, adjunctul Avocatului Poporului.

Fata a sunat de trei ori la 112

Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la serviciul unic de urgență 112 și a spus că a fost răpită de un bărbat care a luat-o la ocazie. Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit abia în cursul nopții următoare și a putut executa un mandat de percheziție abia a doua zi la orele 06.00. Pentru Alexandra a fost mult prea târziu.

Ancheta a arătat că Gheorghe Dincă este vinovat și de dispariția unei alte adolescente pe care a luat-o la ocazie: Alexandra Melencu.

Comments are closed.