Media

Ce a descoperit DSP la clinica unde a fost tratat Petrică Mâțu Stoian. Acum s-a aflat

Apar informații noi despre ultimele zile din viața regretatului artist Petrică Mâțu Stoian. Interpretul de muzică populară începuse un tratament, o terapie hiperbară cu oxigen, la o clinică privată, și era încrezător că se va simți mult mai bine după această terapie. Din nefericire, la un moment dat i s-a făcut rău, a ajuns la urgențe și a murit în scurt timp, înainte de a avea loc transferul său la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Nereguli descoperite de DSP la clinica unde a fost Petrică Mâțu Stoian

Clinica unde s-a tratat regretatul artist este înregistrată ca un cabinet medical, deși acolo se efectuau servicii de tip spital. În ziua în care a murit Petrică Mâțu Stoian, în clinică nu se afla niciun medic, au mai descoperit cei de la DSP. Totodată, foaia de observație a maestrului nu conținea investigațiile de laborator și nici menţiuni sau analize suplimentare legate de tratamentul cu anticoagulante pe care acesta îl urma.

Inspectorii DSP nu au reușit să afle cum a fost pregătit Petrică Mâțu Stoian pentru terapia cu oxigen hiperbaric, dacă i s-a cerut un set de analize, sau doar radiografia la plămâni.

Această clinică este înregistrată ca un cabinet medical, iar acolo se efectuau servicii de tip spital, servicii de spitalizarea, ceea ce nu făcea obiectul de activitate al clinicii, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP.

Raportul DSP Caraș-Severin mai arată că, la nivelul clinicii unde s-a tratat Petrică Mâțu Stoian, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online. De asemenea, supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii.

Petrică Mâțu Stoian a avut o moarte violentă

Medicii legiști susțin că Petrică Mâțu Stoian a avut o moarte violentă, motiv pentru care au trimis rezultatul necropsiei la Parchet. Cauza decesului în cazul artistului ar fi șocul traumatic provocat de tratamentul cu oxigen hiberbaric.

Raportul medico-legal final va fi gata după ce la dosar vor fi și rezultatele probelor de sânge, toxicologice, care au fost trimise la Institutul Mina Minovici. Acestea ar urma să fie gata într-o săptămână.

Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiți și îndrăgiți interpreți de muzică populară din România. După o carieră spectaculoasă, își dorea să se bucure de pensie și să călătorească. Din nefericire, nu a mai apucat să facă nimic din toate astea.

Comments are closed.