Știri

Ce a descoperit un bărbat din Bihor, în timp ce căuta o comoară cu detectorul de metale

Un bărbat din județul Bihor a făcut o descoperire șocantă în timp ce căuta o comoară cu detectorul de metale. Omul a anunțat de urgență autoritățile care au intervenit rapid. Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma descoperirii sale, însă autoritățile trag un semnal de alarmă pentru toți românii care găsesc astfel de lucruri periculoase.

Un bărbat din Bihor a făcut o descoperire cel puțin uluitoare

Căutătoruld e comori se afla într-o pădure din comuna Paleu, județul bihor și inspecta zona cu detectorul său de metale când acesta a început să scoată zgomote specifice. Curios și entuziasmat în același timp omul a început să sape, însă mare i-a fost mirarea când a descoperit o grenadă ofensivă funcțională și 40 de cartușe.

Omul a sunat de urgență la 112, iar autoritățile au intervenit extrem de rapid, pentru a preveni o nenorocire.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis printr-un comunicat de presă că muniția, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită marți după amiază în pădurea din localitatea Paleu. bărbatul care a găsit-o a fost cel care a alertat autoritățile în cel mai scurt timp.

„Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată”, se mai arată în comunicatul ISU.

Oamenii legii avertizează populația să sune cât mai urgent la numărul 112 dacă se confruntă vreodată cu o astel de situație. Muniția descoperită astfel poate fi extrem de periculoasă și este bine ca pirotehniștii să ajungă într-un timp cât mai scurt la fața locului, pentru a putea interveni.

Toate aceste elemente sunt cu mult mai periculoase pentru că sunt foarte vechi și trebuie manevrate conform unor norme cunoscute doar de specialiști.

Comments are closed.