Știri externe

Ce a spus Regina Angliei despre moartea sa. Suverana are 95 de ani

Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh britanic, șefa de stat cu cea mai îndelungată funcție din istoria lumii, cel mai în vârstă monarh în viață și are cea mai îndelungată domnie a unui monarh actual și cea mai îndelungată funcție a unui șef de stat actual. Suverana are 95 de ani și recent, la un eveniment public, a făcut o glumă pe seama vârstei sale.

Ce a spus Regina Angliei despre moartea sa

Aflată la o întâlnire cu jurnalistul David Attenborough care are tot 95 de ani, Regina a făcut o glumă pe seama morții sale. În contextul unei campanii de plantare de copaci și a impactului pozitiv pe care aceasta îl va avea asupra climei, în următorii 50 de ani, Regina a spus:

Nu voi mai fi aici, totuși, au fost cuvintele Reginei.

Este vorba despre campania caritabilă The Queen’s Green Canopy, organizată pentru a marca Jubileul de Platină al Reginei (70 de ani de domnie). Prin intermediul acestei campanii se dorește încurajarea oamenilor să planteze copaci.

Ce a declarat Regina Angliei despre moartea sa. Suverana are 95 de ani

Regina Elisabeta a II-a este recunoscută pentru glumele sale legate de vârsta înaintată. Viața ei s-a schimbat de când soțul ei, ducele Philip s-a stins din viață. De atunci Regina a fost surprinsă de mai multe ori, singură și îngândurată.

Prințul Philip, duce de Edinburgh s-a stins din viață pe 9 aprilie 2021. El și Regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți timp de 73 de ani.

Cine moștenește tronul Marii Britanii

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, tronul Marii Britanii va trece de la regina Elizabeth a II-a la fiul său prințul Charles. Următorul la rând este fiul mai mare al lui Charles, prințul William, adică Ducele de Cambridge și soțul lui Kate Middleton.

În continuare, copilul cel mare al ducilor de Cambridge, prințul George, născut în 2013, va fi următorul la rând pentru moștenirea tronului.

Precizăm faptul că regina Angliei este primul monarh britanic care a ajuns la Jubileul de Safir. Ea conduce 15 state suverane cunoscute sub numele de Commonwealth. Este vorba despre: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Comments are closed.