Știri externe

Ce avere a lăsat în urmă prințul Philip. Cine va fi moștenitorul

Prințul Philip, ducele de Edinburgh, soţul reginei Elisabeta a II-a, a decedat pe data de 9 aprilie. A lăsat în urma sa o poveste de viață, presărată cu multe amintiri, dar și o avere uimitoare. Vezi la ce sumă este estimată averea ducelui și cine va fi cel care va moșteni tot ce a agonisit prințul Philipp în șapte decenii de viață, cât timp a fost văzut ca un modernizator al monarhiei britanice.

Averea prințului Philipp

Prințul Philip s-a stins din viață în data de 9 aprilie 2021. Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, care a adunat o avere considerabilă de-a lungul activității sale. Decesul său este unul dintre cele mai comentate subiecte ale momentului, dar se pare că și averea sa, care va reveni mai multor persoane.

Conform surselor britanice, se pare că prințul lasă în urmă un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro. Deși poate părea o avere destul de mică pentru o asemenea personalitate, asta este tot ce ar avea soţul reginei Elisabeta a II-a.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Aceasta a fost plătită din bani publici și a intrat în conturile ducelui, până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Se pare că acest Ducat ar valora aproximativ 600 de milioane de euro, din care 24 vin către regină anual.

Cui rămâne averea prințului Philip

Pe lângă acestea, la averea prințului și a reginei s-ar adăuga și o mulțime de proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust.
Averea lui de 25 de milioane de euro a prinţului Philip va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani.

Prințul va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 17 aprilie. La ceremonie vor participa doar 30 de persoane, cele mai apropiate din viața prințului, și vor fi respectate toate regulile de prevenire a răspândirii virusului. Meghan Markle nu va veni la evenimentul nefericit, pentru că sarcina este avansată, iar medicul nu i-a oferit permisiunea de a călători cu avionul.

Comments are closed.