Magazin

Ce este, de fapt, Tarotul și cum se ghicește în cărți

Tarotul se traduce prin arta ghicitului în cărți prin care ni se explică prezentul, se interpretează trecutul și se prezice viitorul. La început era un simplu joc de cărți, dar acum a ajuns să fie folosit în magie, meditație și psihologie.

Ce este Tarotul și care sunt orginile lui

Se consideră că Tarotul este o știință pentru că numai inițiații pot interpreta corect simbolistica lui. Denumirea de tarot vine din latinescul rota – roata, dar originea acestui joc este necunoscută. În Europa, tarotul a ajuns la începutul secolului al XVI-lea, adus probabil din Egipt, de călătorii arabi sau italieni.

Tarotul este un set de cărți pentru jocuri precum tarochinni italienesc, tarotul francez și austriacul Konigrufen. Spre sfârșitul secolului XVIII, unele seturi de cărți de tarot au început să fie utilizate în paralel pentru divinație în forma tarotologiei și a cartomanției și, mai târziu, cele speciale au fost dezvoltate în ocultism.

Cârțile de tarot au patru semne, iar fiecare semn are câte 14 cărți, dintre care 10 sunt numerotate și 4 de curte – Regele, Regina, Cavalerul și Valetul. Tarotul are o a 21-a carte atu și o singură carte numită Nebunul. În funcție de joc, Nebunul poate să acționeze ca un atu de top sau poate să fie folosit pentru a evita următorul semn.

Cum se ghicește în cărțile de Tarot

Interpretarea sau ghicitul în tarot are multe semnificații și depinde de: întrebare, poziția cărții, cărțile care o înconjoară, orientarea sa (poziția directă sau inversă).

Modul de așezare a cărților pentru a afla răspunsul la o întrebare, ordinea lor de extragere și așezarea pe masă, se numește etalare. Sunt foarte multe tipuri de etalări, iar cu cât sunt mai multe cărți pe masă, cu atât mai complicată devine etalarea.

Întrebările pentru ghicitul în cărțile de Tarot trebuie să fie clare și puternice. Sunt mai multe tipuri de întrebări: cu răspuns deschis, întrebări realiste, întrebări despre noi, întrebări ancorate în prezent, și așa mai departe.

Cărțile de tarot se amestecă, se pun cu fața în jos și se răsfiră. Persoana care formulează întrebările extrage 7 cărți de tarot, care se etalează și apoi se întorc cu fața în sus într-o ordine specifică. Din acel moment începe interpretarea.

Comments are closed.