Magazin

Ce este turmericul și care sunt beneficiile lui pentru sănătate

Ce este turmericul și care sunt beneficiile lui pentru sănătate. Cum îl poți consuma și ce cantități trebuie să folosești ca să-ți facă bine. În primul rând trebuie să știți că turmericul este o plantă perena din familia Zingiberaceae, de origine asiatică, care se aseamănă foarte mult cu ghimbirul, ca formă și din punct de vedere al intensității aromei.

Tumericul mai este denumit și șofran indian și are un gust specific, foarte aromat, puțin iute și amărui, destul de similar cu cel al piperului. Rădăcinile plantei au numeroase ramaificații groase, sub formă cilindrică, și au la interior o culoare galbenă spre portocaliu.

Condimentul se obține prin procesarea acestor rădăcini, care se fierb, se usucă în cuptor și apoi se macină pentru a fi obținută pudră pe care o utilizăm în alimentație. Praful de turmeric are o culoare de galben intens spre portocaliu și conține o substanță activă denumită curcumină.

Tumericul folosit în bucătărie

Tumericul poate fi folosit ca și condiment pentru fripturi, omlete, supe, mâncăruri de orez, ceaiuri, smothie-uri.

Pentru ceaiuri este recomandat să folosești o linguriță de turmeric proaspăt ras, pe care să îl fierbi timp de zece minute într-o oală în care ai adăugat patru căni de apă. Pentru o absorbție mai bună a substanței active în organism, poți să adaugi și un vârf de cuțit de piper măcinat.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

De asemenea, pudra de turmeric poate fi adăugată și la ceaiurile de fructe.

Cantitățile de turmeric recomandate pentru consumul zilnic sunt următoarele: pudra de turmeric – o jumătate de linguriță, de trei ori pe zi, eventual amestecată cu suc de fructe sau de legume;
pulberea din rădăcină de turmeric – câte un gram, de patru ori pe zi; tinctura – 15-20 de picături diluate în apa, în patru doze separate; ceai – o linguriță de pudră la o cană cu apă, de două ori pe zi.

Tumericul – beneficii pentru sănătate

Turmericul are o serie de beneficii pentru sănătate, dacă este consumat corect. În primul rând are un efect antiinflamator și antioxidant, protejează funcțiile creierului, luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la stimularea sistemului imunitar, are proprietăți anticancerigene, menține rinichii sănătoși, iar în același timp îmbunătățește sănătatea inimii.

Turmericul are proprietăți anticoagulante, așa că nu ar trebui consumat înainte de o intervenție chirurgicală sau în asociere cu alte medicamente anticoagulante, precum aspirina sau heparina.

Turmericul nu este recomandat persoanelor cu diabet, celor care suferă de pietre la rinichi sau la vezica biliară, femeilor însărcinate ori celor care alăptează, fără a fi consultat medicul specialist.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *