Știri

Ce face acum medicul erou din Piatra Neamț. Decizia OMS în privința lui Cătălin Denciu

Cătălin Denciu este medicul considerat erou, care a intrat cu mâinile goale în foc, pentru a-și salva pacienții de la o moarte cumplită. El este medicul care a intrat în atenția publică după tragedia din 14 noiembrie 2020, de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Cătălin Denciu era medic de gardă în ziua fatidică și a făcut tot posibilul să-și salveze pacienții.

Ce face acum Cătălin Denciu

Cătălin Denciu a suferit arsuri grave pe o mare parte din suprafața corpului și a fost internat câteva luni la o clinică pentru arși din Belgia. Medicul în vârstă de 48 de ani și-a riscat viața pentru a-i salva pe bolnavii de Covid-19, care erau internați la Terapie Intensivă. Cătălin Denciu a petrecut sărbătorile Pascale în sânul familiei care l-a așteptat acasă cu sufletul la gură. S-a recuperat bine, însă mai trebuie să facă terapii de recuperare motorie pentru a recăpăta într-o proporție mare flexibilitatea articulațiilor.

Medicul erou din Piatra Neamț, premiat de OMS

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, în cadrul unei conferințe, că medicul Denciu va primi o distincție pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său.

Doctorul Cătălin Denciu este medic specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III până la 40% din suprafața corporală. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său, a precizat șeful OMS.

Cătălin Denciu s-a bucurat pentru distincția primită

Cătălin Denciu a declarat pentru Realitatea de Neamț că este emoționat și foarte impresionat să primească recunoașterea muncii și a contribuției sale din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Medicul din Piatra Neamț a spus că nu s-a așteptat nicio clipă la acest gest.

Ce face acum medicul erou din Piatra Neamț. Decizia OMS în privința lui Cătălin Denciu

Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea care se află în primele linii în această luptă, a spus Cătălin Denciu.

În incendiu din noiembrie 2020 de la Piatra Neamț au murit 10 persoane. Erau bolnavi de Covid-19, internați la Terapie Intensivă.

Comments are closed.