Știri

Ce făcea Elena Udrea înainte să intre în politică

Elena Udrea este unul dintre personajele controversate din țara noastră. Acum nu mai este prezentă în viața publică, dar cu câțiva ani în urmă, era prezentă aproape zilnic pe micile ecrane. De-a lungul timpului a ocupat funcții importante în politicul românesc, ajungând consilier și șef al Cancelariei Prezidențiale în timpul mandatului pe care l-a avut Traian Băsescu, iar mai apoi a devenit ministru. Foarte puțini o știu pe Elena Udrea de dinainte de a intra în politică.

Cu ce se ocupa Elena Udrea înainte să intre în politică

Elena Udrea este de profesie avocat și a avut, la un moment dat, propriul cabinet de avocatură. Udrea s-a născut și a copilărit în Buzău, acolo unde a făcut și școala. Din clasa I și până în clasa a VIII-a a fost premiantă, iar după cursurile gimanziale, a optat pentru profilul Filologie din cadrul Liceului Bogdan Petriceicu Hașdeu din orașul natal. Udrea a făcut Facultatea de Drept în cadrul universității private Dimitrie Cantemir din București, unde în 1997 și-a deschis propriul cabinet de avocatură.

A intrat în atenția publică în momentul în care l-a reprezentat pe fostul președinte Traian Băsescu în legătură cu plângerea penală formulată la adresa acestuia privind achiziționarea unui imobil din strada Mihăileanu. La acea vreme, Elena Udrea a reușit să obțină achitarea fostului președinte.

Ulterior, ea a devenit consilier și șef al Cancelariei Prezidențiale în timpul mandatului lui Traian Băsescu, iar mai târziu a deținut funcția de ministru al turismului în Guvernul condus de Emil Boc (2008).

În perioada octombrie – decembrie 2009, Udrea a fost ministru interimar al Mediului, urmând ca în decembrie 2009 să devină Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului.

Udrea condamnată la închisoare cu executare

Pe 2 martie 2021, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul care vizează finanțarea campaniei electorale din 2009. Ea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare a banilor. În același dosar a fost condamnată și Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al României, Traian Băsescu. Ea a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Facem precizarea că decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

La aflarea deciziei, Elena Udrea s-a declarat șocată și a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt absurde. Ea a spus că nu va mai pleca din țară și că speră să i se dea dreptate la apel.

Comments are closed.