Magazin

Ce faci cu mâncarea rămasă de Paște. Rețete simple pe care poți să le încropești chiar acum

Sărbătorile Pascale se încheie, dar ce facem cu mâncarea, deseori prea multă, pe care am pregătit-o cu această ocazie. O soluție ar fi să o dăm de pomană, dar dacă vorbim de resturi, nu se cade să facem asta și atunci soluția optimă este să refolosim preparatele în alte rețete simple și delicioase.

Ce faci cu mâncarea rămasă de Paște

Cu puțină imaginație, orice preparat rămas de la masa de Paște poate fi folosit sau integrat într-o fel de mâncare gustos și ușor de făcut. În primul rând, pâinea neconsumată este prima care se usucă și tendința este să o arunci. Nimic mai greșit! O poți transforma în crutoane pe care să le folosești ulterior la supe sau chiar salate. Tai pâinea cubulețe, pe pui în tavă, le stropești cu puțin ulei de măsline și poți presăra condimente după gust, apoi le lași la cuptor maxim 10 minute.

Nu arunca cozonacul rămas de la Paște. Taie-l pe lungime și folosește-l pe post de blat pentru o prăjitură. Însiropează-l și va deveni moale și proaspăt, apoi pune peste el o cremă și fructe, de exemplu.

Din friptura de miel poți face sandvișuri. Scurge de ulei bucățile de carne, taie-le fâșii și integrează-le într-un sandviș, alături de roșii și brânză.

Salată din friptura de Paște

De asemenea, dacă ai avut friptură de pui la masa de Paște și ți-a rămas o parte din ea, o poți folosi pentru salate. Tot ce trebuie să faci este, la fel ca și în cazul fripturii de miel, să scurgi carnea de ulei și sos (poți face asta cu ajutorul unor șervețele de bucătărie), să o tai fâșii, sau cubulețe și o integrezi în salate.

Nici semipreparatele rămase de la Paște nu se aruncă. Adună-le pe toate, taie-le cubulețe, presară peste el sare și piper și pune-le peste aluatul de pizza, adugă sos de roșii și dă totul la cuptor. Va ieși o pizza de casă delicioasă!

Comments are closed.