Știri Sănătate

Ce greșeli facem aproape zilnic. Alimentele care ne distrug dacă sunt consumate pe stomacul gol

Cu toții facem greșeli când vine vorba despre alimentație, iar pe multe dintre acestea nici măcar nu le realizăm. Este bine să știm la ce obiceiuri trebuie să renunțăm pentru a ne asigura că nu facem rău sănătății noastre. Află la ce trebuie să renunți dacă nu vrei să ai probleme grave.

Ce să nu mănânci niciodată pe stomacul gol

Trebuie să știm că unele alimente nu ar trebui consumate deloc pe stomacul gol. Există extrem de mulţi care oameni preferă să sară peste micul dejun şi consumă cafeaua înainte de a mânca, fără a ști la ce riscuri se supun în acest fel și cât de afectată le este sănătatea.

Medicii spun că, în momentul în care cafeina ajunge în mucoasa stomacului, ea va începe să o irite. Pot apărea în timp dureri de stomac, ulcer, multe alte complicații. Astfel, cel mai bine ar fi să mâncăm ceva înainte de a bea cafea, pentru a evita orice risc.

În niciun caz nu consumăm dulciuri la prima oră. Zahărul produce fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate irita pancreasul. Nivelul de zahăr crește mai mult în acest fel, proces ce poate afecta considerabil vasele de sânge.

Deși citricele sunt foarte sănătoase, consumul lor sub formă de fruct sau suc nu ne face deloc bine. Acidul citric va intra în reacție cu acizii din sucul gastric, iar efectul nu va fi deloc plăcut pentru stomacul nostru.

Beneficiile cafelei

Chiar dacă ne face rău dacă nu o consumăm cu atenție, cafeaua are o mulțime de beneficii. Specialiștii spun că o ceașcă de cafea ajută creierul să funcționeze mai bine. Este mai activ și suntem mult mai creativi după ce consumăm această băutură. De indicat ar fi să o facem dimineața.

Se spune despre cafea și că reduce șansele de îmbolnăvire de cancer. Anumite studii au arătat că, de exemplu, bărbații care consumă cafea regulat nu sunt la fel de predispuși la afecțiuni de prostată la fel ca cei care nu beau. La femei scade riscul de cancer endometrial.

Consumul de cafea este asociat și cu diabetul. Medicii din lumea întreagă spun că această băutură comună ajută organismul să utilizeze insulina și protejează celulele producătoare de insulină. Astfel, permite o reglare eficientă a zahărului din sânge.

Comments are closed.