Știri

Ce le reproșează românii fostului ministru Vlad Voiculescu și secretarului de stat Andreea Moldovan. Întrebările care au rămas fără răspuns

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au plecat de la Ministerul Sănătății după mai puțin de patru luni de activitate. Ambii au fost revocați din funcție de către premierul Florin Cîțu, pe fondul unor crize în Sănătate, care au culminat cu un ordin semnat de Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial, fără știința premierului. România s-a împărțit în două la decizia lui Cîțu de a-i demite. Unii s-au revoltat, alții păreau că abia așteptau o astfel de decizie.

Ce le reproșează românii lui Vlad Voiculescu și Andreei Moldovan

Au curs comentariile la întrebarea: Ce i-ai întreba pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan dacă ai avea ocazia. Numărul mare de răspunsuri arată interesul oamenilor pentru bunul mers al lucrurilor, pentru ceea ce se întâmplă la nivel central și în special, la nivelul Ministerului Sănătății. Pandemia a provocat extrem de mult domeniul sanitar din România și a scos la iveală multe probleme.

Iată ce spun oamenii despre revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan.

Î: Ce i-ai întreba pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan dacă ai avea ocazia?

R: Simplu…De ce nu au avut atitudinea această până să fie destituiți din funcții?
Mi se păreau frați cu dracul și acum, de la o zi la alta, sunt frați cu poporul amărât…Nu contest calitățile și pregătirea profesională a nici unuia dintre domniile dumnealor.

R: Sunt oameni normali ca noi toți, și au mai mult bun simț și empatie decât mulți dintre noi cei care consideram că arderea pe rug este metoda de protecție împotriva a ce nu înțelegem, sau refuzăm să înțelegem.

R: Profesionalismul… dacă îl au cu adevărat, nu l-au folosit. Au avut interesul să ocupe un loc în minister. În rest bătaie de joc de popor. S-a dezlănțuit Iadul pe pământ.

R: Nu contestă nimeni pregătirea, însă cred că tot ce mișcă într-un minister trebuie să se știe, mai ales într-o situație de criză și pandemie, când e vorba de sănătatea unei națiuni. Cum să califici atitudinea de indiferență și tot ce se întâmplă în spitale?

Nemulțumiri legate de cazul de la Spitalul Foișor și înhumarea celor care au avut Covid-10

Au fost și voci care i-au acuzat pe cei doi de modul în care au gestionat situația cu Spitalul Foișor. Alții au spus că este inadmisibil în ce condiții au fost înmormântați cei care au murit din cauza coronavirusului.

Dacă părinții voștri ar fi suferinzi și ar avea nevoie de internare intr-un spital ca cel de la Foișor, că au plătit contribuție 53 de ani, cum ați manageria situația?, a întrebat cineva.

R: I-aș întreba dacă cred în Dumnezeu ..!? Oare pot să-și dea seama ce simte un bolnav când este aruncat în stradă noaptea?, a spus altcineva.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost demiși de către premierul Florin Cîțu. În loc Ministrului Sănătății-Voiculescu a fost propus Dan Barna, care a refuzat. Până la noi decizii, Cîțu este cel care asigură interimatul la Sănătate, el fiind și premier.

Comments are closed.