Magazin

Ce poți vizita în Poiana Brașov. Atracții turistice pentru toate vârstele

Dacă te tentează o escapadă la munte, o variantă foarte bună este Poiana Brașov. Are cea mai lungă pârtie de schi din Romania, cu o lungime de aproximativ 5 kilometri. În total dispune de  12 pârtii de schi/snowboard moderne, cu grade diferite de dificultate (Bradul – 458 m, Kanzel – 350 m, Sulinar – 2441 m, Ruia – 540 m, Subteleferic 1 – 495m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului – 2860 m, Drumul Roșu – 3821 m, Stadion – 300 m).

Dacă nu ești pasionat de ski sau de sporturi de iarnă, în general, trebuie să știi că gășești în Poiana Brașov și alte atracții. Ai la dispoziție un lac, terenuri de sport, iar pentru distracție găsești – cluburi, baruri și restaurante.

Te poți caza în cabane, vile, pensiuni sau hoteluri de lux.

Stațiunea Poiana Brașov este recomandată pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stări de epuizare și surmenaj fizic și intelectual, pentru anemii secundare și boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator. Deseori, iarna, temperatura ajunge la -15oC.

Scurt istoric al orașului Poiana Brașov

Poiana Brașov a fost atestată documentar încă din anul 1427, ca fiind o zonă destinată oieritului. Cu trecerea timpului zona montană frumoasă și deosebit de ofertantă pentru practicarea schiului a fost descoperită de schiori care în 1895 au urcat pentru prima oară masivul Postăvaru.

Ce poți vizita în Poiana Brașov. Atracții turistice pentru toate vârstele

Prima construcție s-a făcut aici în anul 1904 și 2 ani mai târziu localitatea este declarată stațiune turistică de schi. În anul 1906, în Poiana Brașov are loc primul concurs de schi din România.

Până în anul 1950 stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale, dar în anul 1951, cu ocazia desfășurării Jocurilor Internaționale de Iarnă a Studenților, în localitate s-a dat în folosință un hotel modern și primul teleferic ce unea Poiana Brașov de Postăvarul și care avea o lungime de 2150 de metri.

În anii următori, stațiunea Poiana Brașov a cunoscut o dezvoltare rapidă, au apărut locații noi și moderne, crescând gradul de confort și satisfacție a turiștilor, ce aleg această locație în toate anotimpurile.

Au fost construite hoteluri și pensiuni, cabane turistice, o biserică, patinoar, grădină zoologică, piscină, terenuri de sport, săli de gimnastică, pârtii dotate cu instalații de zăpadă artificială și nocturnă, teleschi, telescaun, teleferic.

Obiective turistice în Poiana Brașov

Biserica de lemn cu hramul „Sf. Ioan”
Ariile naturale protejate aflate în vecinătate: Masivul Postăvarul (sit de importanță comunitară – SCI desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei și faunei sălbatice, precum și a unor habitate de interes comunitar).
Colții Corbului Mare (rezervație naturală de tip botanic, cunoscută și sub denumirea de Stejărișul Mare).
Peștera Valea Cetății situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov, pe șoseaua Valea Cetății spre Poiană.

Centrul de echitație Poiana Brașov

Trasee montane în Poiana Brașov: Poiana Brașov – Vârful Cristianul Mare din Masivul Postăvarul și Poiana Brașov – Pietrele lui Solomon

Comments are closed.