Media

Ce probleme de sănătate avea Victor Socaciu. Când s-a agravat starea artistului

Victor Socaciu a murit pe patul de spital, la vârsta de 68 de ani. Artistul era internat de o lună într-un spital din Capitală, iar familia sa spera ca starea lui de sănătate să se îmbunătățească. Din nefericire nu a fost așa.

Ce probleme de sănătate avea Victor Socaciu

Victor Socaciu se confrunta cu probleme renale. În luna septembrie a acestui an rinichii săi au cedat și de atunci starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit. Nu mulți sunt cei care știu că în 2009, Victor Socaciu a primit prin transplant doi rinichi de la o fetiță care se afla în moarte clinică. În urmă cu câteva luni, fosta lui soție, Marina Almășan spunea că i-ar fi cedat rinichii transplantați și de atunci problemele nu s-au mai terminat.

Am aflat și eu, întâmplător, de la un medic cunoscut că ar fi internat la Carol Davila, cu mai vechile probleme renale. I-ar fi cedat rinichii transplantați. Mai multe nu știu. (…) Eu am fost alături de el când a avut dializa și după aceea transplantul. Îi cunosc problemele și îmi pare rău că nu a reușit să aibă grijă de el și să nu-i revină, spunea Marina Almășan în luna septembrie.

Citește și: De ce au divorțat, de fapt, Victor Socaciu și Marina Almășan. În ce relații au fost în ultimii ani

Victor Socaciu – o carieră impresionantă

Victor Socaciu a fost unul dintre cei mai mari artiști din România, un folkist talentat, care a lăsat în urma sa o carieră remarcabilă. A fost muzician, compozitor, realizator şi producător de emisiuni de televiziune. De-a lungul timpului, Socaciu a fost producător al mai multor festivaluri, precum și al unor evenimente cultural-artistice.

Iată câteva exemple: Festivalul Naţional – Concurs de muzică folk ”Om bun” (din 1991), Festivalul Naţional – Concurs ”Cântecul de dragoste” (în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor, Televiziunea Română şi Radio România Actualităţi), Festivalul ”Country music”.

Din 2002 a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Tot el a îndeplinit funcţia de membru supleant în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (2002-2006) şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (2007-2010).

Comments are closed.