Știri

Ce program au din 15 mai restaurantele și terasele. Premierul anunță azi în ce constă exact relaxarea

Data de 15 mai a devenit acum cea mai așteptată, după ce președintele a anunțat că va avea loc relaxarea momentului. Deși restricțiile de circulație pe timpul nopții au fost eliminate, se pare că restaurantele, terasele sau alte unități comerciale nu vor putea funcționa toată noaptea și vor fi nevoite să respecte un program bine stabilit, ce va fi comunicat în această seară.

Restaurantele și terasele nu vor fi deschise toată noaptea

Premierul României, Florin Cîțu, a mers astăzi, la Suceava, pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-covid. El a declarat că este mândru de rata de infectare scăzută, având în vedere că situația a fost dificilă în această zonă. Astfel, el i-a încurajat pe românii de acolo să aibă încredere în vaccin și să lupte pentru revenirea la normalitate.

După terminarea vizitei, premierul țării a susținut mai multe declarații de presă. Acesta a fost întrebat dacă măsurile de relaxare prevăd ca restaurantele și terasele să fie deschise pe timpul nopții, răspunzând clar că tot va fi nevoie de respectarea unui program, pentru că încă nu este timpul pentru o astfel de relaxareCât

„Veţi vedea decizia diseară, dar nu vor rămâne toată noapte, asta este clar. Încă nu”, a declarat Florin Cîţu, întrebat vineri după întâlnirea cu reprezentanţii HORECA în judeţul Suceava.

Anunț important pentru români la ora 21.00

Diseară, la ora 21.00, după ședința de Guvern de la ora 20.30, autoritățile vor anunța care sunt, exact, restricțiile care se ridică și toate aspectele pe care îi interesează pe români de la data de 15 mai.

Printre principalele restricții se numără: renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare.

Cât despre starea de alertă, premierul a explicat că nu are de gând să renunțe la ea, mai ales că a fost prelungită cu încă 30 de zile din 13 mai. Odată ce starea de alertă se ridică, nu mai pot fi impuse deloc măsuri de prevenire, România trecând în stare de normalitate, ceea ce nu este posibil în acest moment, pentru că riscurile încă există.

Comments are closed.