Media

Ce s-a ales de Ionuț, românul condamnat la condamnat la moarte, în Malaezia. I-au căzut dinții și este de nerecunoscut

Ionuț Gologan este unul dintre românii care au avut o poveste tragică de viață. După ce a fost condamnat la moarte prin spânzurare, în Malaezia, pentru trafic de droguri, viața lui s-a schimbat radical. Tânărul a ajuns într-o stare deplorabilă, a rămas fără dinți și părinții săi nu îl mai recunosc. Vezi ce s-a întâmplat cu el de când este în închisoare.

Povestea lui Ionuț Gologan

Ionuț Gologan este românul condamnat la moarte prin spânzurare, în Malaezia, pentru trafic de droguri. Autoritățile de acolo sunt foarte dure atunci când vine vorba de această infracțiune, motiv pentru care au decis să ia această decizie, de a-l ucide pentru ceea ce a făcut.

La data de 26 iunie 2012, Ionuț Gologan a fost prins pe Aeroportul Internațional Kuala Lumpur cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină. Această substanță a fost descoperită în bagajul său la verificarea bagajelor. Atunci, tânărul care avea doar 22 de ani și lucra ca șofer a fost acuzat de trafic de droguri și a fost închis în Malaezia.

Deși a scăpat în cele din urme de pedeapsa capitală, a primit o pedeaspsă destul de grea, respectiv 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston.

Ionuț Gologan a ajuns în ultimul hal

Ionuț Gologan trece prin clipe de groază de când a fost închis. Tânărul a ajuns de nerecunoscut.În 2018, guvernul din Malaysia a decis abolirea pedepsei automate cu moartea pentru traficanții de droguri, Iar condamnarea a fost preschimbată în 20 de ani de închisoare.

Familia speră că Ionuț va ajunge cândva acasă și suferă că l-au pierdut de lângă ei atât de devreme. Deși a fost ajutat cu bani de persoane importante precum Gigi Becali, care a plătit 30.000 de euro, nu s-a putut face nimic.

Familia declară că tânărul nu a fost vinovat, ci prea naiv și s-a lăsat influențat de cei care îl coordonau. Băiatul a slăbit considerabil, este de nerecunoscut și are mari probleme de sănătate. Din cauza condițiilor mizere în care trăiește și a tratamentelor grele la care a fost supus, și-a pierdut dinții și este de nerecunoscut.

”E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos. Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit.

Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui. Nici nu mai contează. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon.

Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante.Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a spus, cu ochii în lacrimi, tatăl lui Ionuț, Dumitru Gologan.

Comments are closed.