Știri

Ce s-a întâmplat cu adevărat la Onești, în apartamentul în care doi muncitori au fost sechestrați și uciși

Cazul de la Onești a șocat o țară-ntreagă. Doi muncitori – electricieni au fost sechestrați în apartamentul în care veniseră să lucreze. Ei au fost amenințați și uciși de fostul proprietar al apartamentului, un bărbat de 68 de ani care pierduse imobilul în instanță. Agresorul a negociat timp de patru ore cu polițiștii băcăuani, dar într-un final a trecut la fapte.

Când au intrat Polițiștii peste bărbatul din Onești

După patru ore de negocieri, polițiștii din Bacău au intrat în apartamentul în care bărbatul de 68 de ani ținea doi ostatici. Ce s-a întâmplat acolo este demn de un film de groază. Agresorul i-a sechestrat pe cei doi muncitori electricieni care erau în timpul programului de lucru. El a sunat Poliția și a anunțat că îi va ucide dacă nu va fi lăsat să se întoarcă în apartament.

Mascații au intervenit când cei doi bărbați ținuți ostatici erau deja înjunghiați. Agresorul a încercat să blocheze ușa metalică a apartamentului, dar mascații au intrat peste el. Îi legase pe cei doi electricieni cu mâinile la spate, cu coliere de plastic.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine. S-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să o blocheze, având în mână un cuțit. La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat, a declarat Gabriela Ciobanu, IPJ Bacău.

Din nefericire, ambii ostatici erau în stare gravă. Unul dintre ei a fost resuscitat la fața locului timp de o oră, în timp ce celălalt a fost transportat la spital, dar a decedat puțin mai târziu. Agresorul a fost rănit după ce polițiștii au tras mai multe focuri asupra lui. Erau gloanțe neletale care l-au atins în mai multe zone din corp.

Soția agresorului a fost reținută pentru complicitate la omor. În geanta ei au fost găsite coliere de plastic, identice cu cele pe care soțul ei le-a folosit ca să lege mâinile celor doi muncitori nevinovați.

De la ce a pornit crima din Onești

În 2008, agresorul și soția lui au pierdut în instanță apartamentul de la etajul 3 al unui bloc din Onești, Bacău. Femeia lucrase la firma unde lucrau și cei doi electricieni. După o acuzație de delapidare, printr-o hotărâre judecătorească, ea a fost nevoită să cedeze apartamentul. Anii au trecut, dar ei nu au acceptat ideea că au pierdut imobilul.

Comments are closed.