Știri

Ce salariu ia Robert Negoiță pentru postul de primar al sectorului 3

Robert Negoiță a fost ales primarul sectorului 3 al Capitalei la alegerile din toamna anului trecut. Fost membru al PSD, actual independent, Robert Negoiță a revenit  la conducerea celui de-al treilea sector al Capitalei, după ce a mai ocupat scaunul de primar în 2012.

Ce salariu ia Robert Negoiță de la Primărie

Robert Negoiță este considerat cel mai bogat primar de sector pe care îl are Bucureștiul. Acesta a trecut în declarația de avere imobile, terenuri și mașini. Conform declarației de avere pe care edilul a completat-o în 2020, Robert Negoiță a încasat un venit de 164.268 lei, ceea ce înseamnă 13.689 lei pe an, adică aproximativ 2.800 de euro pe lună.

Negoiță a devenit Primarul Sectorului 3 Bucureşti în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012. În data de 27 septembrie 2020 a câștigat al treilea mandat de Primar al Sectorului 3.

Ca primar de sector, Negoiță îndeplinește o funcție de autoritate publică, fiind șeful administrației publice și al aparatului de specialitate pe care îl organizează, conduce și controlează, conform atribuţiilor prevăzute în art. 63, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 215/ 2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Care sunt cei șase primari de sector

În urma alegerilor locale din toamna anului 2020, fotoliile de primar al celor șase sectoare ale Capitalei au fost ocupate de persoane noi.

La Primăria Sectorului 1 a ajuns Clotilde Armand, la Sectorul 2 Radu Mihaiu. Primăria Sectorului 3 a fost câștigată la alegeri de Robert Negoiță, în timp ce fotoliul de primar al Sectorului 4 a fost ocupat de către Daniel Băluță.

La Primăria Sectorului 5 este Cristian Popescu Piedone. Bucureștenii au ales: Primăria Sectorului 6 al Capitalei este condusă de Ciprian Ciucu.

Rezultatele finale ale alegerilor pentru Primăria Generală a Capitalei au fost făcute publice de Biroul Electoral al Municipiului București. Cei mai votați aleși au fost Nicușor Dan și Gabriela Firea, primul fiind cel care a câștigat alegerile, cu 282.631 voturi, dintr-un total de 660.118 voturi valabil exprimate. Gabriela Firea a obținut 250.690 voturi.

Comments are closed.