Știri

Ce se întâmplă cu profesorii care nu se vaccinează. Vaccinarea ar putea deveni obligatorie pentru orele fizice

România încă se află într-o situație extrem de dificilă din cauza pandemiei de coronavirus și numărul de cazuri este unul destul de mare. Campania de vaccinare este în plină desfășurare, însă niciun român nu este obligat să se imunizeze în acest moment. Cu toate acestea, specialiștii spun că vaccinul ar putea deveni onligatoriu la un moment dat, cel puțin pentru profesorii care vor să predea fizic.

Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că părinții își doresc tot mai mult revenirea copiilor la școală, dar în prezența unor cadre didactice vaccinate. Cu toate acestea, unii profesori refuză vaccinarea, deși sunt foarte expuși riscului de îmbolnăvire și pot îmbolnăvi la fel de ușor.

Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că vaccinarea este un act voluntar, deci nimeni nu poate fi obligat să se imunizeze, dar și de responsabilitate, pentru că doar așa ne putem îndrepta către sfârșitul crizei sanitare. El a atras atenția că există o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților pentru a se asigura că profesorii nu reprezintă un pericol pentru elevi și s-ar putea ajune în situația în care un cadru didactic nevaccinat ar putea profesa doar online.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți, care… Sigur, există probleme de confidențialitate a actului medical, există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție.

Dar, vă spun, că este această presiune. Care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… Cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu marți, la Ploiești, în cadrul conferinței „Vaccinare și testare pentru învățare”.

Ministrul Educației a subliniat că este de responsabilitatea fiecăruia să se vaccineze, pentru a ajuta ca pandemia să fie combătută și să revenim la viețile normale. Sorin Cîmpeanu a explicat și că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus.

Comments are closed.