Știri

Ce se întâmplă în noaptea de joi spre vineri – alertă ANM. Vine un nor de fum de la Cernobîl

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat joi că norul de fum din zona Cernobîl, apărut în urma unui incendiu forestier de amploare în regiunea Kiev, se va deplasa către sudul și sud-vestul Ucrainei, mai exact spre zona Odesa și nordul Mării Negre. În noaptea aceasta însă, vântul își schimbă direcția și va conduce norul spre estul Ucrainei, estimează meteorologii.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul acestei zile (19 mai), se apreciază că direcția dominantă a vântului va fi dinspre nord-nord-vest către sud-sud-vest, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei – zona Odesa și nordul Mării Negre”, a transmis ANM, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Conform meteorologilor, vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40-45 de kilometri pe oră.

Specialiștii ANM mai spun că, începând din noaptea de joi spre vineri (19-20 mai), circulația aerului „se va reorienta și se va realiza dinspre vest către est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei”.

„În zona de evoluție a norului de fum, în intervalul 19-21 mai, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă”, menționează ANM.

„Începând din noaptea de joi spre vineri (19/20 mai) circulația aerului se va reorienta și se va realiza dinspre vest către est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei”, potrivit ANM.

În zona de evoluție a norului de fum, în intervalul 19 – 21 mai, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, precizează meteorologii.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.