Magazin

Ce se spune despre oamenii care mor în zi de sărbătoare sau în ajun

În tradiția populară există numite crezuri legate de decesul în zi de sărbătoare, sau chiar în ajun. Cele mai multe fac referire la persoanele care mor în cele patru mari posturi de peste an, în noaptea de Înviere, sau la trecerea dintre ani.

Ce se spune despre cei care mor în zile de sărbătoare

Din străbuni se crede că oamenii care mor în zile de mare sărbătoare, sau în timpul postului, sunt oameni buni, cu sufletul curat, oameni care nu au făcut păcate mari.

În tradiția populară se spune că aceste persoane care se sting din viață în zile mari, au drumul deschis către Împărăția Cerurilor. Fără dar și poate, din bătrâni se crede că oamenii aceștia vor ajunge în Rai.

De exemplu, despre cei care mor în timpul Postului Mare, Postul Paștelui, cel de 40 de zile, sau în Postul Crăciunului au cale liberă către Rai și nu vor mai ajunge la Judecata de Apoi.

Tot în spiritul acestei idei, se spune că cine moare în perioada dintre Crăciun și Bobotează ajunge direct în Rai.

Pe de altă parte, conform tradiției populare, se crede că cine moare în Săptămâna Patimilor se va chinui mult să ajungă în Rai, că sufletul acelei persoane se va chinui.

Ion Dichiseanu a murit înainte de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena

Marele actor Ion Dichiseanu s-a stins din viață în ajunul sărbătorii de Constantin și Elena. Pe 21 mai este zi de mare sărbătoare pentru credincioșii ortodocși care îi cinstesc pe cei doi Sfinți Împărați, protectori ai creștinilor. Ei sunt considerați întocmai ca Apostolii, iar ziua de 21 mai este marcată cu o cruce roșie în Calendarul Ortodox.

Ion Dichiseanu a lăsat un gol imens în inimile celor dragi, în primul rând, membrii familiei sale, și apoi colegii săi și cei care l-au cunoscut indiferent de ocazie.

După trei luni în care a fost spitalizat, marele actor s-a stins din viață, joi, 20 mai 2021, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Comments are closed.