Media

Ce secrete are Patriarhul Daniel, care azi împlinește 70 de ani. Ce avere a reușit să strângă

Patriarhul Daniel este unul dintre cele mai importante personaje ale momentului, cel care conduce Biserica Ortodoxă Română. A fost criticat mult de-a lungul anilor, de când se află la conducere, dar puțini cunosc anumite aspecte despre el. Celebrul om al bisericii a reușit să agonisească o avere mare și are un salariu considerabil lunar.

Patriarhul Daniel, salariu de peste 20.000 lei lunar

Patriarhul Daniel a fost criticat mereu pentru faptul că ar avea o avere mare, așa cum mulți reprezentanți a bisericii ar fi reușit să agonsiească de-a lungul vieții. Deși mulți ne gândim că are un salariu mare lunar, nimeni nu se așteaptă să încaseze o sumă atât de mare. Mai exact, de când salariul minim a crescut, omul din fruntea Bisericii Române ar câștiga nu mai puțin de 23.920 lei pe lună.

Preafericitul a transmis că avuția nu trebuie să reprezinte un scop în sine al vieții. Mai mult de atât, părintele spunea că bogăția sau sărăcia te pot îndepărta sau apropia de Dumnezeu și de semeni și că ar trebui să tratăm bani ca pe o necesitate pentru a putea trăi, nu ca pe scopul nostru în viață. Pe lângă toate realizările, cea mai mare ar trebui să fie relația noastră cu Dumnezeu.

„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni. El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc.

Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor, în urmă cu câțiva ani.

La un moment dat, patriarhul a apărut la o slujbă cu o mașină de peste 140.000 de euro, aurie, În replică, Patriarhia a spus atunci că Patriarhul Bartolomeu are rang de șef de stat, iar Patriarhul Daniel a fost nevoit să se urce în acea limuzină pusă la dispoziție de către Serviciul de Protecție și Pază (SPP) și că acel autoturism nu era al lui Daniel.

Patriarhul Daniel, studii în străinătate

Toată lumea a rămas uimită când a aflat că celebrul patriarh a făcut studiile în afara țării. Având în vedere că pentru mulți călătoria în străinătate a rămas doar un vis, Patriarhul a obținut ușor pașaportul și circula des între România și Germania sau Franța.

De-a lungul anilor s-a vorbit despre faptul că patriarhul Daniel ar fi avut legături cu grupări mai puțin ortodoxe. Mai exact, un document oficial dovedește că Patriarhul Daniel a avut o legătură cu Securitatea din perioada comunismului. Printre numele unor persoane de acolo apare și dosarul cu numărul 36046 al unui anume „Dobrescu”, adică Ciobotea Ilie.

Comments are closed.