Media

Ce studii are Carmen Iohannis, soția președintelui României

Klaus Iohannis este președintele României, pe care toată lumea îl cunoaște. La fel de celebră este și soția sa, deși refuză să apară prea mult în public și este rezervată în ceea ce privește viața sa privată. Astfel, puțini știu ce studii are prima doamnă și ce școli a urmat de-a lungul vieții sale.

Studiile lui Carmen Iohannis

Carmen Iohannis, soția președintelui, s-a născut localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș și era fiica lui Ion și Georgeta Lăzurcă. Prima doamnă este sărbătorită la data de 2 noiembrie 1960 și provine dintr-o familie de români, greco-catolici. Familia ei era un înstărită, pentru că tatăl lui Carmen muncea foarte mult și produce mulți bani, fiind blănar.

Carmen a primit o educație aleasă de la părinții ei, care și-au dorit să ajungă în viață om mare. Aceasta a luat lecții de pian încă de când era un copil și a mers și la cursuri pentru balet, dar nu și-a făcut o meserie din aceste două pasiuni.

Carmen Iohannis a absolvit apoi Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, după care a mers la facultate, respectiv la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Litere. După absolvire, ea a devenit profesor de limba engleză, alături de soțul ei, care preda Fizica.

Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut la facultate

Carmen Iohannis și Klaus Iohannis au urmat amândoi cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Când părinții lui au emigrat în Germania, Iohannis nu a dorit să-i urmeze, ci a ales să rămână cu Carmen în țară și să-și facă amândoi un viitor.

Povestea lor de iubire a început pe când aveau 22 de ani, într-o excursie. A fost dragoste la prima vedere și a rezistat până în acest moment. Ei s-au căsătorit abia la vârsta de 29 de ani. Cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu.

„În timpul facultăţii am cunoscut-o şi pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani“,a povestit șeful statului.

Deși se spune despre Carmen că nu ar avea un salariu prea mare, ea susține că nu ar renunța la această meserie pentru că iubește mult copiii și ceea ce face. Ea este un profesor apreciat și primește laude de la elevii săi.

Comments are closed.