Știri

Ce urmează după Codul Portocaliu de caniculă. Avertizare meteo pentru toată țara

Specialiștii ANM au emis o nouă avertizare meteo, de data aceasta, de cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, vijelii puternice și ploi abundente. Se schimbă vremea! După caniculă, vin vijeliile! Meteorologii au emis, de asemenea, un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru câteva județe din țară.

Avertizare meteo Cod Portocaliu de ploi și vijelii

Meteorologii au emis o atenționare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente, valabilă sâmbătă, 2 iulie, în intervalul orar 12.00- 22.00. Specialiștii ANM anunță că în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Intră, de asemenea, în vigoare și un cod galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care va rămâne valabil până duminică, 3 iulie, la orele 06.00. În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza și seara zilei de duminică (3 iulie).

Prognoza specială pentru București

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis o prognoză specială pentru Municipiul București. Iată cum va fi vremea în Capitală!

02.07.2022, ora 12:00 – 03.07.2022, ora 09:00. Valul de căldura va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, posibil vijelie,
averse și descărcări electrice).

Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul
valorii de 20 de grade.

03.07.2022, ora 09:00 – 03.07.2022, ora 21:00. Valul de căldura se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge
pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil cu probabilitate ridicată pentru fenomen.

Comments are closed.