Magazin

Cea mai bună rețetă de pâine. Chef Sorin Bontea garantează o pâine pufoasă și delicioasă

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari ai momentului. Se bucură de mare succes și apare la cele mai importante show-uri și concursuri culinare în calitate de jurat. Rețetele lui promit preparate gustoase, motiv pentru care astăzi ne-am gândit să vă prezentăm cum să faceți cea mai gustoasă pâine.

Pâine by Chef Sorin Bontea

Pâinea este elementul esențial din alimentația noastră și este important să consumăm un produs de calitate. Sorin Bontea are o rețetă specială, cu care niciodată nu dai greș. Preparatul delicios este gata foarte repede și se prepară ușor, chiar dacă nu ai mai făcut asta până acum.

Ai nevoie de:

  • 300 – 400 grame de făină albă de calitate superioară
  • 3 – 4 roșii de grădină
  • drojdie, proaspătă sau uscată
  • ulei de măsline
  • un praf de sare.

Se taie cubulețe roșiile și se pun în blender, unde vor fi transformate într-o pastă. Când au ajuns la forma potrivită, se amestecă într-un vas cu drojdia, uleiul de măsline și sarea, până când devine un aluat.

Pasta obținută se lasă la dospit, la un loc călduros, până se înmulțește. Aluatul se pune apoi în tavă și se lasă acolo până când se rumenește deasupra.

Trucuri pentru o pâine perfectă

Este important ca făina să fie bine cernută, iar drojdia să fie proaspătă și în special uscată, pentru că este mai bună. În plus, punem doar un gram de drojdie și frământăm cu atenție pâinea, pentru a ieși pufoasă.

„O frământ bine, câteva minute, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.

Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore”, a explicat la un moment vedeta de la „Chefi la cuțite”.

Importantă este și preîncălzirea cuptorului. Această etapă este pe cât de importantă, pe atât de trecută cu vederea. Asigură-te că pornești cuptorul cu o jumătate de oră înainte de a coace pâinea de casă.

Comments are closed.