Magazin

Cea mai puternică rugăciune de 1 iunie. Sfaturi de la Patriarhul Daniel

Astăzi sărbătorim ziua copilului. 1 iunie este o dată importantă atât pentru copii, cât și pentru părinții acestora, dar și pentru adulții care vor să păstreze viu spiritul de copil. Cu ocazia acestei zile importante, ne-am gândit să vă arătăm cea mai puternică rugăciune ce poate fi rostită astăzi, precum și sfaturi de la patriarhul Daniel.

Rugăciune de 1 iunie pentru toți copii

Ziua Copilului este sărbătorită în fiecare an în România la data de 1 iunie, dată la care este celebrată și în alte 47 de țări. Cu ocazia acestei zile sărbătorim gingășia, puritatea sufletului și cea mai mare iubire din lume. Este motiv de sărbătoare pentru toți cei care au copii sau care se simt copii, care păstrează în sufletele lor totul pur și neatins.

Prin rugăciunea de mai jos îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile pe care ni le-a dat și îi cerem să îi protejeze pe copiii noștri, să îi ferească de tot ce este rău în această lume și să le dea sănătate și putere mereu.

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu înțelepciunea Ta ai zidit pe om din țărână și ai suflat în fața lui su­flare de viață și, binecuvântându-l, ai zis: creș­teți și vă înmulțiți și um­pleți pământul; iar la Cana Galileii, prin Unul-Născut Fiul Tău, ai bine­cuvântat nunta și deci nașterea de fii, cu multă umilință rog marea Ta bunătate, ca neîncetat să reverși harul Tău și să Te milostivești asupra co­piilor mei, pe care ai bine­voit să mi-i dăruiești. Umple-i de înțelepciune și pricepere. Apără-i de toate cursele vrăj­mașilor văzuți și nevăzuți. Po­run­cește îngerilor Tăi ca totdeauna să le fie călăuze și povățuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea să Te poată lăuda și preamări în veci. Amin.

Sfaturile Patriarhului Daniel

În urmă cu câțiva ani, Patriarhul Daniel a ținut o predică special pentru ziua de 1 iunie, prin care le-a transmis un mesaj important părinților și copiilor. Astfel, le-a comunicat să nu renunțe să îi trimită pe copii la orele de educație religioasă, pentru că de aici pleacă cu învățături prețioase, pentru dascălii îi învață lucruri importante.

Mai mult, le-a transmis părinților să îți facă timp pentru minunile rău, să stea mai mult alături de ei, pentru a avea o relație bună, pentru a le forma cele mai importante valori și pentru a-i învăța și despre Dumnezeu și despre cât de important este să-l aibă cu ei în suflet mereu.

“Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și a Duminicii Părinților și Copiilor, îi îndemnăm pe toţi părinţii să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să nu-şi piardă sănătatea şi darurile native, ci să cultive libertatea de a face binele şi de a oferi bucurie celor din jurul lor.Pe copii îi îndemnăm să iubească mai mult pe părinţii lor şi să se roage pentru ei, întrucât prin ei Dumnezeu le-a dăruit viaţa şi îi ajută să crească şi să se formeze ca persoane înțelepte, binevoitoare şi iubitoare, create după chipul lui Dumnezeu Cel bun şi sfânt.”, a spus Patriarhul.

Comments are closed.