Magazin

Cea mai rapidă rețetă de tiramisu. Desertul care te scote din impas când ai musafiri

Aceasta este cea mai rapidă rețetă de tiramisu, care te va scoate din impas ori de câte ori vei avea nevoie să îi servești pe musafiri poftiți sau nepoftiți cu ceva foarte gustos și lejer. Este o rețetă care se prepară nu numai repede, dar și foarte ușor. Ingredintele sunt simple, delicioase și la îndemâna oricui așa că tot ce rămâne de făcut este să te pui pe treabă! sigur îi vei surprinde pe cei dragi cu acest tiramisu.

Cum prepari cea mai rapidă rețetă de tiramisu

Pentru a prepara rețeta de tiramisu ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 400 g pişcoturi

– 400 g mascarpone

– 3 ouă

– 2 căni de cafea

– cacao

– lichior Amaretto

– 150 g zahăr

– un praf de sare

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru prepararea acestei rețete:

1. Pregătirea cremei

Alege un vas curat în care să mixezi cele trei gălbenuşuri cu tot zahărul. Bate apoi albușurile spună și ușor, încorporează mascarpone, apoi gălbenușurile. Amestecă cu mișcări ușoare până vei obține o cremă aerată și fină. Asigură-te că amestecul este omogen.

2. Siropul

Ai nevoie de sirop pentru a înmuia pișcoturile. Rețeta acestuia este foarte simplă. Amestecă foarte bine apa, cafeaua, zahărul și lichiorul și lasă la rece toată compoziția. Începe să însiropezi pișcoturile doar când amestecul s-a răcit bine.

3. Ansamblarea

Aceasta este partea cea mai frumoasă. Alege o tavă suficient de adâncă și încăpătoare pentru cantitatea pe care ai preparat-o. Pe fundul tăvii întinde un strat subțire de cremă, apoi așează cu grijă pișcoturile însiropate. Duă fiecare rând pe care îl completezi pudrează cacao și adaugă apoi un alt strat de cremă.. Urmează apoi alt strat de pișcoturi, peste car epui cacao și iar cremă. Peste stratul final de cremă se pudrază cacao din belșug.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.