Magazin

Ceaiul de dafin – beneficii nenumărate pentru sănătate. Cum ajută la slăbit

Frunzele de dafin au nenumărate beneficii pentru sănătate, putând fi preparate în diferite moduri, dar mai ale sub formă de ceai. Iată la ce ne ajută ceaiul de dafin și de ce frunzele de dafin nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră. Principalele sale beneficii!

Ceaiul de dafin – beneficii pentru sănătate

Frunzele de dafin fac parte din categoria plantelor medicinale cu aromă deosebită și beneficii extraordinare pentru sănătate. Dafinul este originar din regiunea mediteraneană și este folosit atât pentru prepararea unor delicii culinare, cât și pentru ceaiuri.

Dafinul este bogat în antioxidanți și reprezintă o sursă bună de fibre dietetice și minerale, astfel încât frunzele de dafin pot ajuta la ameliorarea anumitor simptome ale indigestie cum ar fi durerea, flatulența, balonarea, constipația sau scaunele diareice.

Ceaiul din frunze de dafin poate ajuta reglarea nivelului de zahăr din sânge și scăderea tensiunii arteriale. Antioxidanții săi ajută la întărirea pereților capilari din inimă, scad inflamațiile din corp și îl protejează împotriva radicalilor liberi.

Ceaiul de dafin – beneficii nenumărate pentru sănătate. Cum ajută la slăbit

Dafinul este un aliat și în caz de răceală, mai exact uleiul esențial de dafin, aplicat direct pe piept și masat ușor poate ameliora simptomele afecțiunilor aparatului respirator.

O infuzie cu foi de dafin, folosită pentru clătirea părului poate fi folosită pentru a combate mătreața.

Ceaiul de dafin bun pentru slăbit

Pentru prepararea ceaiului de dafin, se adaugă 2-3 foi când apa fierbe, apoi focul se reduce la mediu și se mai lasă să fiarbă timp de 3 minute. În timpul curei de slăbire, frunzele de dafin pot fi asociate cu scorțișoara, iar asta pentru că ambele stimulează ușor metabolismul și ajută la pierderea în greutate.

Totodată ceaiul de dafin poate ajuta și la reducerea nivelului de stres din perioadele în care se impune respectarea unui regim de slăbit.

Există și contraindicații pentru consumul frunzelor de dafin, în timpul sarcinii, în cazul persoanelor care suferă de diabet, sau înainte cu două săptămâni de o intervenție chirurgicală. Este indicat să întrebați medicul pentru a nu vă expune niciunui risc.

Comments are closed.