Știri Sănătate

Cel mai murdar loc din corp, potrivit oamenilor de știință. Sigur nu te-ai gândit la asta

Menținerea igienei personale este extrem de importantă pentru sănătatea noastră și pentru prevenirea bolilor. Igiena personală este modalitatea prin care ne protejăm de anumite afecțiuni, prin spălarea și curățarea corpului, folosirea unor metode de protecție, și vizitele la medicul stomatolog. Când vorbim despre igienă, vorbim despre păr, piele, dinți, unghii, precum și organe genitale. Există o anumită parte a corpului care are cele mai multe bacterii.

Care este cel mai murdar loc din corpul uman

Potrivit oamenilor de știință, cel mai murdar loc din corpul nostru este buricul. Acolo se adună piele moartă, săpun, murdărie, dar și fibre din țesăturile de îmbrăcăminte. Buricul este partea corpului pe care rareori o spălăm bine, și care își pierde prospețimea foarte repede, spre deosebire de alte zone, cum ar fi axilele, zona înghinală, sau picioarele.

Datorită formei pe care o are, celulele moarte se adună foarte ușor și rapid în această parte a corpului.

Un profesor și echipa sa de la Universitatea Carolina de Nord au studiat compoziția microbilor din buricele a 60 de voluntari, femei și bărbați. Studiul a avut loc în 2021, iar profesorul a spus că buricul este un fel de pădure tropicală în ceea ce privește diversitatea miroorganismelor.

A reieșit că voluntarii aveau 2368 de specii de microorganisme în burice, în timp ce în cavitatea bucală trăiesc aproximativ 700 de specii.

Este bine de știut că aceste microorganisme nu sunt periculoase, însă tot este important să curățăm această parte a corpului nostru.

Cum trebuie să curățați buricul

Pentru a preveni orice neplăcere, buricul trebuie spălat cu atenție la fiecare duș, doar cu apă și săpun. Înainte de duș, această parte a corpului poate fi curățată cu un tampon de bumbac îmbibat cu alcool sanitar. Ștergeți toată zonă, iar când intrați la duș, clătiți bine cu apă caldă și uscați cu vârful unui prosop de bumbac. În acest fel vă veți păstra curată această parte a corpului pe care mulți o neglijează, din comoditate, pentru că este mai greu accesibilă.

Comments are closed.