Magazin

Cele mai frecvente greșeli la grătar. Ce faci rău fără să-ți dai seama

Imediat cum vremea ne va permite, vom putea deschide, oficial, sezonul grătarelor. Micii și carnea pe grătar sunt vedetele sezonului estival, adună oameni la aceeași masă, creează amintiri și o vară de neuitat. La prima vedere, carnea pe grătar este la îndemâna oricui, și asta e adevărat, însă rezultatul diferă în funcție de cum pregătești grătarul, cât lași carnea pe foc – detalii care întotdeauna fac diferența.

Cele mai frecvente greșeli la grătar

Greșeala numărul 1 este gătitul pe un grătar care nu a fost curățat bine înainte. Grătarul se curăță cel mai bine atunci când este fierbinte, cu o perie și puțină grăsime. În acest fel se elimină toate reziduurile de la ultima masă, iar grătarul este pregătit de treabă.

Următoarele greșeli se referă strict la carnea pe care o pregătești pe grătar. În primul rând, dacă vrei să ai parte de o masă pe cinste, din toate punctele de vedere, iar carnea să arate impecabil, evită să o întorci de mai multe ori pe grătar. Carnea se întoarce o singură dată pe grătar, astfel va căpăta dungile acelea de revistă.

Foarte important este să nu presezi carnea pe grătar, pentru că nu vei face altceva decât să scurgi din ea tot sucul (mai ales dacă a fost ținută în baiț) și o vei mânca apoi uscată.

Nu te grăbi să mănânci imediat după ce ai luat carnea de pe grătar

După ce ai luat carnea sau micii de pe grătar, lasă-i pe farfurie câteva minute, și abia apoi începe să mănânci. În timpul în care aștepți, gustul cărnii se uniformizează.

Citește și: Nutriționistul Mihaela Bilic: cum să gătești corect carnea la grătar. Reacția Maillard

La final, când termini treaba la grătar, nu-l curăța. Lasă pe el toate resturile de carne arsă pentru că deși sunt neplăcute ochiului, ele nu fac altceva decât să îți protejeze grătarul.

Un sfat care ține mai mult de mâncatul sănătos decât de – greșeli la grătar – este să eviți bucățile de carne arsă, sau mici extrem de rumeniți. Se consideră că acea crustă este un pericol real pentru sănătate.

Comments are closed.